Retraim copilaria ori de catre ori vedem un copil care se joaca Mima, Jocuri de logica sau Sotron si observam cat de mult ne-au impactat jocurile copilariei. Ei bine, chiar daca tehnologia a avansat, iar acum cei mici au acces la o multime de jocuri noi care mai de care mai performante, multe dintre jocurile copilariei noastre inca mai sunt de actualitate.
Top 5 jocuri care nu se vor demoda niciodata
Joaca are rolul ei aparte in viata celor mici. Este modalitatea in care copiii isi petrec timpul liber, isi dau frau liber imaginatiei, ba mai mult, invata sa isi gestioneze anumite abilitati esentiale. Sunt jucarii care ii ajuta pe cei mici sa isi stabileasca strategii, sa caute raspunsuri in orice loc si sa nu inceteze nici o clipa sa se dezvolte. Asa au ramas in tendinte si cateva dintre jocurile copilariei noastre, adultii de azi, iar cel mai des intalnim urmatoarele:
Jucarii de logica. Cu siguranta tii minte si acum puzzle-ul din lemn pe care il aveai cand erai mic si din care incercai sa deslusesti misterul zilnic. Ei bine, a ramas unul dintre jocurile active si astazi datorita complexitatii pe care o ofera, la varste atat de fragede. Jocurile tip puzzle fac parte din categoria jocuri de logica pentru copii, o modalitate distractiva prin care cel mic isi poate dezvolta aptitudini serioase. Jocul poate dezvolta imaginatia celui mic, dexteritatea, abilitatile de coordoanare, dar si vocabularul.
Mima. Este jocul preferat de copii, dar jucat de multe ori si de catre adulti deoarece dezvolta spiritul de echipa, dar si ingeniozitatea. Regulile jocului sunt simple: este nevoie de doua echipe, iar cate un reprezentant din fiecare echipa, pe rand, mimeaza cate un cuvant, un animal, un obiect, etc. Jocul dezvolta imaginatia deoarece ii pune pe jucatori sa ghiceasca cuvantul mimat de adversari doar prin gesturile pe care acesta le face.
Magarusul. Este unul dintre jocurile amuzante ale copilariei, jucat afara in aer liber. Este nevoie de o minge si de o persoana denumita “magarusul”. Mingea este plasata de la un jucator la altul, in disperarea “magarusului” de a o prinde si de a scapa de aceasta titulatura. Cand magarusul prindea mingea, urmatoarea persoana care atingea mingea, ii lua locul. Este un joc care ii distreaza si acum pe cei mici si care ii invata ce inseamna sa fie competitivi.
Castelul. Adultii si-au invatat proprii copii se se joace cat mai frumos si distractiv. Astfel ca, jocul castelul este jucat si acum in multe gasti de pitici. Se strang si se pun pietre sau caramizi de diferite dimensiuni pentru fiecare litera din joc: CASTEL, dupa care, cu mingea se incearca sa se darame pietrele.
Fazan. Este unul dintre cele mai creative jocuri, modalitatea excelenta de a te juca, dar si de a gandi cele mai strategice cuvinte pentru a-l bloca pe adversar. Fazan este jocul care se joaca si astazi de catre copii, mai ales atunci cand vremea nu le permite sa se joace afara. Stimuleaza creativitatea, concentrarea, dar si ambitia de a castiga si de a nu ajunge FAZAN.