O noua si fascinanta poveste de dragoste.

“Aleasa Regelui” descrie, pe langa evenimentele istorice ale acelor timpuri, o iubire intensa si extrem de controversata, ce a schimbat istoria Portugaliei, petrecuta intre o tanara saraca si foarte frumoasa, Paula, si Regele Ioan al V-lea. 
Paula este obligata de tatal ei, Adrião, un aurar aflat in pragul falimentului, sa se calugareasca. Ajunsa la Manastire, Paula nu rezoneaza cu ideea de izolare, asa cum impune viata in lacasurile sfinte, insa realizeaza ca aceasta este singura ei sansa la o viata mai buna.

Pentru tanara si frumoasa Paula, viata de maicuta nu este deloc atractiva, asa ca tanara face tot posibilul pentru a-si schimba destinul. Arma cea mai eficace se dovedeste a fi frumusetea ei tulburatoare.

Atunci cand regele Ioan al V-lea (João V – n.r.) o intalneste pentru prima data pe Paula, o iubire arzatoare ii cuprinde inima.

Regina Portugaliei, Maria Ana, (interpretata de actrita Sandra Faleiro), obisnuita cu infidelitatile sotului, isi da seama ca, de data aceasta, lucrurile sunt diferite: regele pare indragostit iremediabil.

Paula devine o adevarata amenintare pentru Regina si trebuie eliminata.

  • Distribuția: Paulo Pires, Joana Ribeiro, Sandra Faleiro