Cum planifici petrecerea tematica pentru copilul tau

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 31 iul 2018, 15:32

Te gandesti sa organizezi petrecerea copilului tau si nu ai idee cum ar trebui sa arate? Ei bine, noi iti propunem organizarea unei petreceri tematice si presupune un plan bine definit.

De aceea, am pregatit acest articol pentru tine cu cele mai potrivite solutii de organizare.

Asadar, citeste mai departe si descopera secretele noastre!

Pasi esentiali pentru a planifica petrecerea tematica a  copilului tau

Organziarea unei petreceri tematice poate fi dificila la prima vedere. Cu toate acestea, daca faci o planificare anticipata, totul va iesi perfect, fara probleme.

Asadar, pentru o petrecere perfecta, trebuie sa tii cont de varsta sarbatoritului. Este unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa-i iei in considerare inainte de a planifica aniversarea. Ca de exemplu, sunt diferente majore intre copiii de 3 ani si 12 ani, diferentele se reflecta si in preferintele lor. Daca nu tii cont de aceste preferinte, risti ca cel mic sa aiba o petrecere la care nu a visat. Asadar, tine cont de parerile lui si imbina-le cu ideile tale. La un loc, rezultatul va fi pe masura.

Hai sa vedem in randurile urmatoare cum poti stabili activitatile potrivite si distractive si cum sa organizezi cea mai memorabila si deosebita petrecere pentru copilul tau!

Tine cont de varsta copilului tau

Asa cum iti povesteam in randurile anterioare, trebuie sa tii cont de varsta copilului. Tema petrecerii, activitatile si decorul marelui eveniment trebuie sa le stabilesti in functie de varsta sarbatoritului si invitatilor.

Ca de exemplu, daca copilul implineste 3 sau 4 ani, atunci te poti gandi la inchirierea unei piscine cu bile. Daca restul invitatilor au peste 6 ani, atunci ei nu se vor distra prea tare.

Ideal este sa gasesti jocuri care sa le placa tuturor invitatilor pentru a evita ca petrecerea sa nu aiba multe activitati.

Tine cont de dorintele copilului 

Pentru ca sarbatoritul sa se bucure de o petrecere pe cinste, trebuie sa discuti cu el  si sa-i ceri opinia in legatura cu anumite costume pentru copii ( aici gasesti o categorie diversificata de costume la cele mai bune preturi iar modelele sunt foarte dragute), tematica petrecerii, personajele de animatie, activitatile sau lista de invitati. In functie de varsta sarbatoritului, il poti implica in toate activitatile de organizare in limita posibilitatilor. Indiferent daca se implica sau nu, ai grija sa tii cont de preferintele lui.

Alege accesoriile de petrecere in functie de varsta

In functie de tematica aleasa, locatia si bugetul aferent petrecerii, trebuie sa alegi accesoriile potrivite. Poti opta pentru un tun de confetti, o trambulina elastica, coifuri, pahare colorate sau sa organizezi un joc de  piñata. Asemenea accesorii vor transforma petrecerea intr-una dinamica, plina de bucurie.

Alege un numar potrivit de copii, un orar adecvat si o locatie potrivita

Numarul de invitati trebuie sa corespunda cu varsta pe care o implineste copilul tau, cat si cu numarul prietenilor sai. O metoda pentru a stabili lista invitatilor este sa echivalezi varsta copilului cu numarul de invitati. 

In cazul in care petrecerea va fi acasa, atunci poti chema 7-9 copii. Conteaza foarte mult ca sarbatoritul sa aiba in preajma persoanele dorite.

In ceea ce priveste ora, poti sa alegi sa inceapa dupa pranz. . Este foarte important ca invitatii sa aiba timp sa se pregateasca si sa ajunga la timpul potrivit. In plus, cei mici au nevoie de odihna.

Ca si durata a petrecerii, de preferat 3 ore. Acum depinde foarte mult de fiecare copil in parte. Fie doreste sa se joace mai mult sau oboseste de la jocurile intreprinse. 

In ceea ce priveste locatia, indiferent de idei sau ce activitati de petrecere alegi, trebuie sa-i acorzi o atentie deosebita. O petrecere acasa este diferita de cea tinuta intr-o locatie. Intr-o locatie este mai mult spatiu, copiii se joaca si se distreaza mai bine.

Asadar, tine cont de aceste sfaturi si creeaza o petrecere ca in povesti pentru copilul tau.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.