Cum fac maicutele sarmalele de post, cu un gust aparte - Reteta de la Manastirea Prislop

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 aug 2018, 11:36

Pentru ca ne aflam in perioada postului, va recomandam o reteta adecvata. Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru sarmale de post:
1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Mod de preparare:
Calim

ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
Cititi continuarea pe kfetele.ro

 

Taguri: