Risc de imbolnavire pe litoral! Cea mai ploiasa vara din ultimii ani pune sanatatea turistilor in pericol! Iata ce boli poate cauza umezeala ridicata si ce ne sfatuiesc specialistii!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 sep 2020, 22:15

In cea mai ploioasa vara din ultimii ani, turistii ajung din ce in ce mai des la dermatolog din pricina expunerii la razele ultraviolete.

Dupa fiecare ploaie soarele devine mai arzator iar umezeala din atmosfera contribuie la aparitia iritatiilor si eczemelor pe piele.

Pe litoral, turistii pot experimenta in mai putin de o ora doua anotimpuri diferite. Norii care se aduna in doar cateva minute, aduc o ploaie ce nu dureaza mai mult de douazeci de minute. Apoi dupa furtuna, razele soarelui lovesc cu putere atat de mare incat pielea se inroseste si poate aparea iritatia.

"Caldura, umezeala, transpiratia sunt factori care de intretinere a infectiilor fungice si bacteriene pe masura ce creste temperatura apei, atunci avem si o transpiratie abundenta si riscul de infectie micotica si bacteriana sunt si ele crescute!", a spus Ramona David, medic dermato-venerolog.

 

Taguri: