Panica in toata Europa: se vand medicamente care ar putea provoca aparitia cancerului! Despre ce pastile este vorba, mare atentie!

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 07 aug 2018, 11:51

Medicamentele destinate pacientilor cu afectiuni cardiologice ar putea provoca imbolnaviri cu cancer.

Agentia Europeana pentru Medicamente avertizeaza ca acest lucru este posibil din cauza valsartanului, substanta activa care se regaseste in aceste medicamente.

Se pare ca laboratoarele din China care produc aceasta substanta au vandut pe piata valsartina contaminata cu impuritati care sunt posibil cancerigene pentru om in caz de utilizare prelungita.

Producatorii au retras in cele din urma substanta de pe piata, insa aceasta a ajuns deja sa fie folosita pentru mai multe loturi de medicamente.

"Dupa o verificare preliminara, EMA estimeaza ca ar putea aparea un caz suplimentar de cancer la 5.000 de pacienti care folosesc medicamentele ce contin cea mai mare doza de valsartan (320 mg) in fiecare zi, timp de sapte ani", a scris agentia europeana intr-un comunicat.

"Este important de retinut ca nu exista risc imediat pentru pacienti. Cei care folosesc medicamentele contaminate si nu le-au inlocuit inca cu un altul nu trebuie sa inceteze tratamentul inainte de a se consulta cu medicul sau farmacistul", a subliniat institutia.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.