Episodul femeii jandarm care a fost batuta este inscenat? Imagini incredibile surprinse la un minut dupa ce a fost "salvata" din mijlocul protestatarilor

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 aug 2018, 15:14

Protestul de vineri din Piata Victoriei s-a soldat cu ranirea a aproximativ 500 de oameni.

Dupa interventia in forma a Jandarmeriei, care a folosit tunuri cu apa, gaze lacrimogene si forta fizica pentru a dispersa multimea 70 de civili au ajuns la spital iar alti 35 de jandarmi au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Printre victime se afla si o femeie jandarm, pe nume Stefania, in varsta de 23 de ani, care a fost la un pas de a fi linsata de un grup de protestatari.

Potrivit unor surse, femeia jandarm a fost lovita cu sete desi le striga celor care o loveau: „Ma omorati! Ma omorati!”.

Stefania a fost salvata in cele din urma de mai multi protestatari dupa care, potrivit informatiilor oficiale, a fost transportata la spital.

Cu toate acestea, o serie de fotografii care circula pe retelele de socializare arata contrariul. La doar un minut dupa acest incident o serie de cadre surprind o tanara care se deplaseaza pe propriile picioare in colectivul jandarmilor.

Multi dintre cei care au vazut pozele sunt de parere ca acest conflict nu a fost decat o inscenare pusa la cale pentru a discredita multimea pasnica a protestatarilor din Piata Victoriei.

Zvonurile sunt alimentate si de informatiile false oferite initial de Jandarmerie, potrivit carora Stefania este suspecta de coloana rupta si ramane paralizata pe viata.

In realitate femeia jandarm agresata este in afara oricarui pericol.

"23:07, la un minut dupa ce perechea de jandarmi pierduti si batuti in multime a fost escortata de catre un scut uman protestatar catre colegi, o femeie jandarm este vazuta cum merge pe propriile picioare.

E aceeasi persoana? Se impotriveste colegilor? De ce? Nu stiu.(...) Poate-mi spuneti si mie ce se-ntampla. In general", a scris Catalin Georgescu, autorul cadrelor de mai jos.

Voi ce parere aveti?