9 ponturi istete pentru alegerea corecta a mobilierului casei tale

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 14 aug 2018, 11:50

Amenajarea locuintei trebuie sa tina cont de cateva criterii de ordin estetic, dar si functional. In plus, casa este locul care poate fi amenajat dupa gust, tendinte in doemeniu (pentru cei mai pretentiosi), dar si numeroase trasaturi ale personalitatii.

Mai mult decat atat, toata lumea trebuie sa se bucure de confort, de un spatiu intim. 

Prin urmare, daca esti pe punctul de a alege mobilierul pentru casa ta, iata cateva ponturi pe care ti le-am pregatit si care speram sa se dovedeasca si extrem de utile:

Cauta info care sa te ajute in amenajare si care sa fie usor de aplicat

Amenajarea locuintei este o adevarata incercare pana si pentru cele mai iscusite persoane. Ca atare, nu strica niciodata sa cauti surse diverse de informare. Cel mai important este ca toate noutatile cu care intri in contact sa fie corect adaptate in functie de: spatiul pe care il ai la dispozitie si o serie de alte detalii functioanale pe care nu ai voie sa le treci cu vederea.

Fa o lista cu piesele de mobilier de care ai nevoie

Nu trebuie sa cumperi tot dintr-o data. Totusi vorbim despre cateva cheltuieli semnificative, deci este important sa fii organizat si sa prioritezi fiecare achizitie in parte. Fa un inventar cu toate piesele de mobilier de care ai nevoie pentru fiecare camera in parte. Apoi, orienteza-te catre cateva piese centrale, si treptat, lista poate fi completata fara stres si termene limita. Retine ca nimic durabil si eficace nu se construieste intr-o singura etapa!

Gandeste investitiile pe termen lung

Odata ce ai pus in aplicare planul de amenjare al locuintei, gandeste totul ca pe o investitie care sa treaca proba timpului. Cu siguranta vei utiliza mobila vreme indelungata, deci asigura-te ca nu faci rabat de la calitate si ca efortul merita din toate punctele de vedere.

Masoara de doua ori si alege o data

Indiferent ca alegi o mobila efectuata la comanda online sau preferi varianta magazinelor offline, un aspect esential in constituie masuratorile corecte. Tine cont de latimi, lungimi si intaltimi, compartimentarea locuintei si chiar dimensiunile liftului. 

Nu uita cat de importante si utile sunt spatiile de depozitare, ca atare alege un mobilier care sa dispuna de compartimentare generoasa si nu uita ca nuantele pe care le alegi trebuie sa fie intr-o armonie cu intreaga locuinta.

Pastreaza o linie coerenta a intregului concept

Pentru a nu crea o atmosfera obositoare si lipsita de coerenta, incearca ca toate piesele pe care le vei alege sa se integreze usor in ansamblul format si sa functioneze in regula atat din punct de vedere vizual, cat si functional. 

Orienteza-ti achizitiile in functie de raportul pret-calitate

Bugetul este o conditie esentiala care poate influenta toate alegerile pe care le vei face. Chiar daca amenajarea dureaza, nu face rabat de la calitate. Investeste in mobila realizata cu simt de raspundere, ca sa nu reprezinte niciun pericol de accidentare pentru niciun membru al familiei atunci cand este utilizata. 

Mergi in showroom-uri si testeaza piesele de mobilier

Daca nu esti convins de fotografiile sau imaginile pe care ti le pun la dispozitie furnizorii de mobila, cel mai indicat ar fi (pana la alegerea finala) sa faci o vizita showroom-urilor. Pe langa faptul ca acolo ai posibilitatea sa testezi toate piesele de care esti interesat, vei avea ocazia sa vezi si alte propuneri.

Urmareste ofertele magazinelor de specialitate

Da, oferte sunt mai mult decat binevenite, ca atare urmareste constant propunerile marilor magazine. 

Personalizeaza, accesorizeaza si adapteaza locuinta conform necesitatilor

Inainte de orice achizitie trebuie sa stii ce vrei si cum te-ai dori sa arate la final casa ta. O viziune per ansamblu te va ajuta sa iti faci o idee si sa pornesti dintr-un punct in care aproximativ toate coordonatele sunt asezate intr-o forma. Cel putin la nivel de schita, lucrurile trebuie sa fie corect asezate. Ulterior, detaliile (accesoriile, decoratiunile) vor face diferenta si vor conferi spatiului aspectul primitor, al locului pe care tu il numesti “acasa”.

 

Taguri: