4 sporturi ideale pentru copii, recomandate de specialisti

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 20 aug 2018, 14:31
video Foto(4)

Mentinerea sanatatii fizice si psihice a unui copil face parte din procesul de dezvoltare armonioasa de care ar trebui sa se bucure orice micut.

Medicii recomanda includerea activitatilor fizice sustinute, in programul celor mici, dincolo de sesiunile de joaca si alergat din parcul de distractii.

Specialistii recomanda 4 tipuri de sporturi ideale pentru copii, pe care le poti lua in considerare daca iti doresti ca prichindelul tau sa beneficieze de un stil de viata sanatos. Iti spunem care sunt acestea si iti prezentam beneficiile pe care acestea le au:

  1. Inotul

 

Desi sunt, probabil, deja foarte cunoscute beneficiile pe care le are inotul, e esential sa le mentionam pe cele care contribuie la dezvoltarea celor mici. In primul rand, inotul stimuleaza flexibilitatea si echilibrul, imbunatatind, per total, conditia fizica a copilului. Mai mult decat atat, acest sport asigura o buna coordonare a miscarilor, pentru ca presupune o oarecare rigoare a executarii lor. Puterea de concentrare depusa pe parcursul unui antrenament de inot se numara si ea pe lista beneficiilor pe care le ofera inotul, alaturi de sporirea increderii in sine a celui mic.

Varsta la care copiii pot incepe sa practice inotul este de doar 4 luni. In schimb, nu se recomanda inotul in cazul copiilor care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale.

 

  1. Tenisul

 

Sportul alb il va invata pe cel mic nu doar sa fie mai disciplinat, dar are si beneficii care ii asigura sanatatea fizica. Dinamica acestui joc extrem de elegant cu siguranta ca ii mentine interesul copilului, insa acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa il indrumi pe princhindelul tau sa urmeze cursuri de tenis de camp; in acelasi timp, tenisul ajuta la dezvoltarea sistemului osos si muscular, antrenand muschii intregului corp.

 

  1. Dansul

 

Miscarea care se imbina cu libertatea de exprimare si cu creativitatea se poate realiza sub forma dansurilor  sportive. Acest tip de miscare fizica este ideala atat pentru baietei cat si pentru fetite si poate fi practicat incepand cu varsta de 6 ani. Printre beneficiile pe care le genereaza dansul sportiv pentru copii se numara imbunatatirea abilitatilor sociale, dar si tonifierea musculaturii, dezvoltarea motricitatii, precum si a simtului muzical.

  1. Baschetul

 

Baschetul este un alt sport despre care specialistii spun ca ar trebuie sa fie practicat de orice copil. Dincolo de faptul ca este un sport versatil, putand fi practicat si de fete si de baieti, baschetul este considerat a fi un adevarat stimulent cardiovascular, sporind rezistenta inimii si a plamanilor. Totodata, acest sport necesita o agilitate crescuta, ceea ce inseamna ca cel mic isi va dezvolta reflexele, dar si capacitatea de atentie si de concentrare.

 

Indiferent de alegerea pe care o consideri cea mai potrivita pentru copilul tau, vei avea nevoie sa achizitionezi pentru el un echipament adecvat. Noi am gasit o selectie interesanta de treninguri pentru copii din care ai putea alege produsele preferate!

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.