Cand cauti auto rulate in Bacau alege masina potrivita in functie de trafic

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 aug 2018, 14:59

Mai multe orase din Romania prezinta probleme severe de trafic, Comisia Europeana luand deja, din acest motiv, masuri impotriva tarii noastre.

Bucurestiul, Iasiul sau Brasovul se afla in aceasta situatie, iar Bacaul este cel mai afectat oras din Regiunea Nord-Est. Traficul congestionat afecteaza deopotriva soferii si pietonii, fiind identificate 10 probleme principale pe care le poti descoperi in continuare si pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te afli in cautarea de auto rulate Bacau, asa incat sa alegi masina perfecta

1. Exista in medie 400 de masini rulate si masini noi pe strazile din Bacau, la 1.000 de locuitori, numarul asemanator celui din Bucuresti. Din acest motiv, transportul public de calatori este grav afectat, locuitorii orasului suferind si din aceasta cauza, nu doar din motivul poluarii.

2. Parcarile pentru numarul mare de auto rulate Bacau sunt insuficiente. Mai exact, doar o masina din patru are un loc de parcare stabil, restul posesorilor de masini lasandu-le in locuri neamenajate sau pe trotuare. 

3. Modalitatile de transport alese de locuitorii orasului nu vin deloc in sprijinul mobilitatii urbane. Astfel, aproximativ 27% dintre bacauani merg constant cu masina personala sau cu taxiurile, 50% pe jos, 20% cu transportul public si doar 0,5% cu bicicleta, din cauza lipsei pistelor de bicicleta.

4. Orasul nu are strazi de categoria I care ar putea permite o fluenta mai mare a traficului format in mare parte din masini rulate, iar  multe strazi au o capacitate redusa de circulatie in raport cu fluxul de circulatie atat din cauza unei retele rutiere cu conectivitate redusa, cat si din cauza ca se parcheaza pe banda de mers. 

5. Soseaua de centura ar putea prelua o mare parte din traficul generat de numarul mare de auto rulate Bacau. Din pacate, lucrarile pentru realizarea acesteia sunt amanate, iar autoritatile abilitate par ca nu reusesc sa gaseasca o solutie in acest sens cat mai curand.

6. Taxiurile ar trebui sa sprijine transportul intr-un oras si nicidecum sa-l ingreuneze. Din nefericire, potrivit numarului de autorizatii emise, in Bacau, numarul taxiurilor este mai mare decat cel admis de prevederile legale.   

7. Toate vehiculele circula in conditii foarte grele in oras, la o viteza medie de circa 30 km/h, iar  pe anumite sectoare si la orele de varf, viteza scade chiar si sub 10 km/ora. Asa ca atunci cand vizitezi un parc de auto rulate Bacau trebuie sa-ti achizitionezi o masina potrivita in acest sens.

8. Nivelul zgomotului inregistrat in oras este cu mult peste limita admisa, in special in cazul cladirilor situate langa mai multe strazi principale ale orasului. 

9. Mari noduri de aglomerari urbane se creeaza zilnic in anumite zone. Este vorba despre strazile Milcov, Mioritei, Oituz, 9 Mai, Stefan cel Mare, Calea Republicii, Bulevardul Marasesti sau Cartierul Serbanesti.  

10. Lipsa politicilor autoritatilor locale isi spune cuvantul mai ales pentru ca aceasta ar putea genera informatii foarte pretioase care sa imbunatateasca situatia traficului. Astfel, studiile de specialitate ar putea indica unde este oportun sa se instaleze trecerile de pietoni sau pasajele.

Multe dintre informatiile de mai sus despre situatia traficului din Bacau sunt concluziile unui unor studii elaborate de companii de specialitate. Numai pe baza unor astfel de studii se pot genera politici publice care sa permita accesarea de fonduri europene pentru cresterea mobilitatii urbane.  

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.