Ceasurile de mana, adevarate nestemate ale distinctiei si elegantei !

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 27 aug 2018, 10:08

Ceasurile de mana reprezintă adevărate bijuterii pentru cei care le etalează, mai ales în cazurile în care acestea sunt fabricate de producători de renume. Chiar daca, in ziua de astăzi, multi dintre noi nu mai pun mare preţ pe purtarea unui ceas de mana, avand la dispoziţie telefonul mobil in buzunar, industria de profil nu duce lipsa de clienţi.

Cei care îşi doresc sa cumpere ceasuri de valoare produse de companii importante ale lumii au şi opţiunea de a apela la o casa de amanet ceasuri unde pot descoperi o gama larga de modele, la diverse preturi. Revenind la ceea ce spuneam mai sus referitor la faptul că mulţi aleg sa nu mai poarte ceasuri de mână, ar fi de spus că un asemenea accesoriu nu e purtat doar pentru că ii arată ora posesorului sau, ci si pentru că un astfel de obiect da o nota de eleganta şi rafinament celui în cauză.

Ceasurile se pot asorta cu succes la vestimentaţie, in funcţie de evenimentul la care luam parte. Daca incercam sa facem un clasament al oamenilor care poarta cel mai des ceas la mana, putem găsi câteva categorii care se disting. Putem aminti aici oamenii de afaceri care aleg modele scumpe şi impunătoare, modele menite a le scoate in evidenta starea financiară şi condiţia socială.

Ceasurile de lux sunt cadouri pe care astfel de oameni pun mare preţ, încercând să ofere asemenea obiecte celor din anturajul lor. Primul lucru care sare in ochi unui om obişnuit care nimereşte la o întâlnire a oamenilor potentaţi este, cu certitudine, multitudinea de ceasuri care strălucesc la încheietura mâinilor acestora.

O alta categorie care pune mare preţ pe ceasurile de mana este cea reprezentată de colecţionarii pasionaţi. In acest caz, nu vorbim neapărat de cat se luxos este ceasul, ci de cat de valoros este acesta pe piata celor pasionaţi de colecţii vechi. Ceasurile de epoca sunt extrem de cautate de colectionari, acestea fiind printre preferatele acestora. Unicitatea unui model anume este data de numarul exemplarelor care exista pe piata. Astfel, cu cat numarul pieselor de colectie existente pe piata este mai mic, cu atat pretul modelului este mai piperat si, totodata, cautat de colectionari.

In acelasi timp, ceasurile de colectie ajung sa valoreze o adevarata avere daca, in trecut, au fost purtate de oameni celebri. Acestea sunt scoase la licitatie dupa ani de zile, colectionarii din intreaga lume incercand din rasputeri sa puna mana pe un asemenea exemplar. Unul dintre cele mai celebre branduri de ceasuri din lume este Patek Philippe. Privind in istoria acestui brand, putem afla ca anul 1851 este cel care marcheaza lansarea pe piata a acestuia, un brand care avea sa faca istorie.

Brandul sus-numit a luat nastere ca urmare a asocierii dintre polonezul Norbert Patek si francezul Adrien Philippe care inventase, in 1842, mecanismul de intoarcere a ceasurilor fara cheie, numi azi automatic. Primul ceas de mana al brandului este lansat pe piata in 1868.  Anul 1876 marcheaza aparitia pe piata a primului ceas cu calendar perpetuu, cronograf si minutar cu repetitie.

Unul dintre cele mai vanate ceasuri de catre colectionari este cel creat in 1989 special pentru aniversarea a 150 de ani de la nasterea brandului. Modelul Calibre 89 are 39 de complicaţii, inclusiv data Paştelui, ora răsăritului, ecuaţii de timp şi multe altele. 1.728 de componente unice arată timpul sideral, iar alte 2.800 arată harta stelară.

In fine, o alta categorie care merita amintita in acest mic clasament al purtatorilor de ceasuri de mana este cea a oamenilor obisnuiti care considera ca ceasul este un accesoriu indispensabil al vremurilor moderne, mai ales cand toate activitatile din ziua de azi sunt contracronometru.
 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.