Ce durata de viata are un implant dentar si care sunt etapele de tratament?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 sep 2018, 10:56

Implantul dentar reprezinta solutia in cazul unei masele lipsa, a unui dinte pierdut in urma unei traume sau in situatii mai complexe cand lipsesc aproape toti dintii ambelor arcade ori acestia nu mai exista deloc (edentatie).

Pierderea chiar si a unei singure masele provoaca disconfort, atat din punct de vedere al masticatiei, cat si estetic. Un premolar lipsa se observa cand zambesti. Frustrarea ca dantura nu mai arata ca inainte poate aparea usor.

Vestea buna este ca exista o procedura simpla, fara durere, care poate rezolva locurile lipsa ale danturii tale, iar ea se numeste implant dentar.

Ce durata de viata are un implant dentar?

Durata de viata a unui implant dentar este de 25 de ani sau mai mult, atata timp cat are loc o ingrijire corespunzatoare. Implanturile dentare pot dura o viata intreaga, de longevitatea lor depind o serie de factori cum ar fi:

ingrijirea orala - periajul de cel putin doua ori pe zi, folosirea zilnica a atei dentare si vizita la dentist la fiecare sase luni;

evitarea unor actiuni improprii cu dantura, a roade capatul creionului sau a desface obiecte cu dintii;

expertiza medicului dentist in inserarea implantului dentar - expertii stiu cum sa aleaga cel mai potrivit implant pentru situatia pacientului si cum sa il pozitioneze astfel incat integrarea implantului in os sa se realizeze cu succes. Un implant dentar de la Dental Excellence inseamna pe langa echipa de specialisti si utilizarea noilor tehnologii si materiale de ultima generatie. Un rol important il are asadar alegerea clinicii stomatologice.

Tine cont ca rata de succes a implanturilor dentare este de peste 95%.

Etapele de tratament ale unui implant dentar

Procesul de inserare a unui implant dentar se compune din mai multe etape si anume:

- consultul si radiografia panoramica, medicul specialist isi da seama in acest fel de volumul osos al pacientului. Pot fi cazuri cand volumul osos este deficitar si atunci este necesara o procedura suplimentara numita aditie osoasa

- inserarea implantului dentar (cu rol de radacina) - dupa ce ai fost in prealabil examinat de doctor, a vazut radiografia, i-ai adresat intrebarile tale, urmeaza ziua in care esti programat pentru inserarea implantului dentar. Este o procedura care nu doare, lucru datorat anesteziei. In plus, dureaza foarte putin, pentru o singura masea lipsa vei sta pe scaunul din cabinet in jur de 20 - 30 de minute; 

- procesul de osteointegrare - acesta dureaza 3-4 luni, timp in care implantul din titan face corp comun cu osul pacientului, asadar se adapteaza organismului;

- atasarea coroanei (partea vizibila a dintelui) - aceasta se ataseaza pe un bont protetic care face legatura intre implantul din titan (radacina artificiala) si coroana dentara (din ceramica sau zirconiu);

Altfel spus, pacientul are 3 vizite importante la doctor, cea initiala in care este consultat, a doua cand este inserat implantul si apoi dupa 2-3 luni cand procesul este incheiat cu vizita care implica confectionarea si atasarea coroanei.

Desigur, exista si acele consulturi de verificare, stabilite impreuna cu doctorul, pentru a se asigura ca tratamentul decurge corect si ca periajul a fost facut corespunzator de catre pacient.

Ce mai trebuie sa stii?

1. Pretul implantului dentar difera in functie de producator, sunt nume cunoscute la nivel mondial, topul fiind ocupat de tarile: SUA, Germania, Coreea. In domeniul implanturilor dentare inovatiile nu inceteaza sa apara, solutiile evolueaza, prin urmare chiar si cele mai dificile cazuri sunt rezolvate. Pacientii sunt pe deplin multumiti si isi reiau viata cu incredere, datorita unui zambet frumos si sanatos, cu dinti care se simt si arata natural.

2. Igiena orala este extrem de importanta. Vei avea nevoie de o periuta moale pentru locul in care a fost inserat implantul (periajul gingiei care se reface). Totodata este recomandata ata dentara, dar si dusul bucal. Dupa interventia de inserare a implantului dentar, cere-i medicului tau toate detaliile despre cum vei curata zona implantului.

3. Nu exista varsta maxima pentru implantul dentar, fiecare dintre noi suntem un candidat valid pentru implant. Fie ca ai 30 de ani, 40, 50, 60 de ani sau mai mult, procedura va fi aceeasi. Adolescentii pana in 18 ani nu pot fi candidati pentru implantul dentar, pentru ca osul maxilarului in cazul lor este inca in dezvoltare.

Discuta cu medicul tau despre implantul dentar, asigura-te ca nu ti-a ramas nicio neclaritate si nu mai amana interventia.

Cu o buna igiena orala si respectarea sfaturilor de la specialist te vei bucura de implantul dentar o viata intreaga.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.