Veste mare pentru toti elevii: se dau 1.900 de lei de la stat timp de 12 luni! Cum se intra in posesia banilor

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 07 sep 2018, 14:14

Noi facilitati pentru elevii care obtin rezultate notabile la olimpiadele internationale!

Incepand cu acest an se vor acorda burse de merit nu doar elevilor care obtin locurile I, II sau III, ci si celor care obtin mentiuni la olimpiadele internationale.

Astfel, elevii care obtin locul I vor primi 100% din salariul de baza minim brut pe tara timp de 1 an, adica 1.900 lei.

Cei care obtin locul II vor primi 75% din salariul minim brut, adica 1.425

lei, iar cei care obtin locul 3 vor primi 50% din salariul minim brut, adica 950 lei.

Noutatea vine in randul celor care primesc mentiune: si acestia vor primi o bursa timp de 12 luni, in valoare de 25% din salariul minim brut lunar, adica 475 lei.

"In vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic international, a fost emis ordinul de ministru nr.

4507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale.

"Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic si elevilor care vor obtine mentiuni la competitiile internationale, nu numai celor clasati pe primele trei locuri, ca pâna in prezent.

"Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obtine mentiune la competitiile internationale vor beneficia de o bursa de merit in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara, acordata lunar, pe o perioada de 12 luni", a anuntat Ministerul

Educatiei.

 

Taguri: