3 paşi pentru o baie amenajată eficient

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 15 iul 2020, 11:37

Pentru a ne influenţa într-un mod pozitiv starea de spirit, aspectul băii trebuie să fie unul impecabil, compartimentat inteligent şi întotdeauna curat.

Baia a devenit un loc relaxant, după o zi lungă şi istovitoare, tocmai din acest motiv, amenajarea sa trebuie să ţină cont de câţiva paşi esenţiali. Nu este nimic complicat, ba mai mult, sunt idei care ăţi facilitează întreaga muncă.

3 idei simple pentru a-ti facilita procesul de amenajare

Amenajarea în sine poate fi un proces extrem de greoi, indiferent de cameră, dacă nu luăm în calcul încă de la începutul proiectul un plan bine structurat. Pentru că fiecare încăpere are propriile reguli, iată ce trebuie să ştii şi despre o amenajare de baie perfectă.

Respectă funcţionalitatea. Poate unul dintre factorii cei mai importanţi în amenajare. Gradul de funcţionalitate al băii este extrem de ridicat, iar amenajarea trebuie să fie eficientizată la maximum. Spre deosebire de alte camere individuale, baia este spaţiul comun pe care îl folosesc toţi membrii familiei, tocmai din acest motiv trebuie adaptat în funcţie de nevoile fiecăruia. Funcţionalitatea ţine de mobilierul cât mai practic, dotat cu spaţii de depozitare cât mai bine organizate, pentru a adăposti toate atributele necesare. Când spunem funcţionalitate ne referim şi la obiectele sanitare care trebuie alese în funcţie de spaţiul disponibil. Cadă, dacă spaţiul îţi permite sau poate un model de cadă pe colţ, care să maximizeze locul nefolosit ori cabină de duş în cazul în care nu ai suficient loc. Cabinele de duş sunt uşor de adaptat în orice dimensiune a băii şi la fel de uşor de întreţinut.

Alege finisajele potrivite. Orice amenajare baie trebuie să aibă în vedere decorul, iar acesta ţine de alegerea finisajelor pereţilor. În primul rând trebuie să ţii cont de rezistenţă, ulterior de elemente precum decorul şi partea estetică. Faianţa şi gresia pentru baie trebui să fie în culori complementare, însă şi modele care se întreţin uşor. Dimensiunea băii te va ajuta să alegi plăcile ceramice deoarece mărimea acestora se stabileşte şi în funcţie de spaţiul total disponibil. Nuanţele plăcilor trebuie alese şi ele în funcţie de dimensiunea băii, pentru că este de evitat folosirea plăcilor închise la culoare atunci când baia este prea mică. Modelele în culori deschise te pot ajuta să luminezi spaţiul şi să laşi un efect mai mare, din punct de vedere vizual.

Alege obiectele în funcţie de gust. Spaţiul trebuie să îţi exprime personalitatea, astfel că stilul de amenajare ales trebuie să te reprezinte în totalitate. Gândeşte-te la un stil de amenajare care să te definească, dincolo de elementele care sunt la modă în acest an. Mai ales că, tendinţele în amenajări se schimbă aproape în fiecare sezon. Fiecare stil are propriul specific, care ţine de mobilier, finisaje şi decoraţiuni.

Ca să iei mai uşor decizia, poţi face opta doar pentru elemente de mobilier, care să se adapteze nevoilor tale sau chiar să apelezi la un designer de interior pentru a primi celle mai utile sfaturi de amenajare.

 

Taguri: