Cinci motive pentru care un dus rece zilnic iti poate schimba modul de viata

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 12 sep 2020, 17:35

Va vine sa credeti sau nu, un simplu dus rece poate avea un impact benefic atat asupra organismului, cat si asupra psihicului.

Iata care sunt acestea:

1. Acceptarea

Dusul rece zilnic te invata sa accepti ca in viata, uneori, trebuie sa faci si lucruri care nu iti plac. Si ca daca se intampla ca lucrurile sa nu mearga exact asa cum ti-ai dori, tu trebuie sa mergi inainte si sa inveti sa te bucuri de tot ce ai. Cu cat esti mai mult dispus sa accepti partea mai innorata a vietii, cu atat te vei bucura mai tare de lucrurile frumoase.

2. Modestia

Dusul rece te racoreste, si la propriu, si la figurat, in momentele in care tinzi sa iti iei lumea in cap si sa te crezi mai bun si mai important decat ceilalti. Te readuce in actual, cu picioarele pe pamant si te ajuta sa realizezi ca toti suntem la fel, nici unul dintre noi nu este mai presus decat altul.

3. Toleranta

Este important sa stii ca, pentru a ajunge acolo unde iti doresti, trebuie sa treci si prin situatii mai putin comode. Dusul rece zilnic are acest impact asupra psihicului- te ajuta sa capeti mai multa toleranta fata de neplacerile zilnice, pentru a merge fara oprelisti spre scopul propus.

4. Disciplina si determinare

Daca sunt momente in care te simti coplesit de tot ce ti se intampla, un dus rece te poate inviora pe loc si te poate remonta pentru a-ti regasi echilibrul de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste o noua zi.

5. Autocontrolul

William Holf este un personaj cunoscut pentru faptul ca poate supravietui in situatii extreme, la temperaturi foarte de scazute.

Se pare  ca reuseste sa faca acest lucru prin abilitatea de a isi controla respiratia si, potrivit oamenilor de stiinta care i-au studiat comportamentul, prin modul bizar prin care reuseste sa isi controleze sistemul imunitar cu ajutorul mintii. 

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.