5 criterii de care trebuie sa tina cont amenajarea casei tale

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 sep 2018, 15:42

Casa visurilor fiecaruia dinte noi reprezinta spatiul pe care il poti denumi cu usurinta “camin”, locul care iti creeaza senzatia de confort si despre care iti face placere sa vorbesti.

Iar atunci cand vine vorba despre amenajarea interioara, totul trebuie pus la punct pana in cele mai mici detalii. Si ca acest lucru sa se intample, este nevoie de o suita de factori printre care: timp dedicat si servicii care prezinta garantie pentru calitate si nu in ultimul rand, pentru termenele de finalizare. 

Ca atare, atunci cand pornesti un proiect de o asemenea anvergura este bine sa apelezi la o echipa de profesionisti care sa iti furnizeze servicii complete si mai mult decat atat, sa tii cont si de urmatoarele aspecte:

Buget

Fie ca este vorba de amenajari interioare de apartament sau de case, acestea presupun un buget de care trebuie sa dispui. El trebuie sa fie conceput in asa maniera incat sa acopere toate cheltuielile in raporta cu lucrarile si achizitiile care urmeaza sa se efectueze. De cele mai multe ori acesta trebuie estimat tinand cont de toate problemele care pot interveni pe parcursul desfasurarii amanajarii. Mai mult decat atat, el ar trebuie sa aiba si o suma de rezerva la care se poate apela in situatii criza, neplanificate, care nu trebuie sa dea peste cap bunul mers al lucrurilor.

Stil

El trebuie sa fie in conformitate cu propriile placeri, dar si cu faptul ca locuinta ta trebuie sa te reprezinte pana la cel mai mic accesoriu. Pe de alta parte, tot stilul este influentat de buget, pentru ca de cele mai multe ori o abordare mai extravaganta poate duce catre cheltuieli considerabile. Indiferent ca este vorba despre piese de mobilier sau alte finisaje personalizate, ele trebuie sa se imbine armonios, astfel incat rezultatul final sa fie cel asteptat. 

Spatiu

Oricat de mult ne-am feri de acest aspect, spatiul poate constitui o limitare destul de importanta. Pentru ca una este sa amenajezi o garsoniera sau un apartament de pana in 60 mp si altceva este sa pui in aplicare un plan de bataie pentru un proiect care presupune darea in utilizare a unei case cel putin 100 mp.

Trenduri

Amenajarea locuintei poate tine cont de trenduri in masura in care esti o persoana care tine la aceste variabile. Chiar daca si in domeniul amenajarilor, exista multe tendinte care sunt influentate de o serie de factori (precum industria constructiilor, cerintele pietei sau rezultatele competitorilor), ele sunt respectate cu rigurozitate daca vrei cu adevarat ca implicit casa ta sa fie in pas cu moda. Insa, nu uita ca daca pentru haine si accesorii lucrurile se trateaza ceva mai simplu, nu acelasi lucru se intampla cu investiile pe care le vei face in mobilier sau alte finisaje.

Functionalitate

Acesta este un element cheie indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Toate alegerile trebuie sa urmareasca ideea conceptuala stabilita initial si sa se integreze corect in functie de operatiunile care trebuie executate.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.