Reteta pentru cel mai delicios snitel din piept de pui

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 12 sep 2020, 14:25

Pentru snitele delicioase de pui nu mai folosi pesmet. Iata ingredientul care il face delicios

Ingrediente:

600 g piept de pui

150 g parmezan ras marunt

2 oua

100 g pesmet

sare si piper, rozmarin

putin patrunjel proaspat (optional)

Mod de preparare:

Pui in crusta de parmezan – reteta simpla, delicioasa, rapida si extrem de gustoasa!

O alternativa mai rapida si mai sanatoasa la clasicul snitel – mai ales daca decizi sa il faci la cuptor in loc sa prajesti in tigaie!

Taie felii subtiri pieptul de pui. Asezoneaza fiecare bucata cu sare si piper.

Pregateste 3 vase: in unul pune parmezanul ras, in unul ouale batute si in altul pesmetul.

Toaca patrunjelul si amesteca-l cu ouale batute, impreuna cu rozmarinul.

Incinge tigaia. Da, pe rand, fiecare bucata prin: a) parmezan (scutura excesul); b) ouale batute (lasa excesul sa se curga); c) pesmet.

Incinge putin ulei in tigaie. Pune 2-3 bucati de pui (nu inghesui mai multe, nu are rost.

Decat daca ai o tigaie mai mare) si lasa-le la prajit 4-5 minute. (Daca vezi ca se prajeste prea repede crusta, da focul mai mic).Intoarce pe partea cealalta, mai lasa 5 minute la prajit si scoate-le pe o farfurie.