Locul in care apare durerea iti dezvaluie ce organ este bolnav

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 12 sep 2020, 12:30

Durerea este un semn comun ca organismul dumneavoastra prezinta anumite dificultati si probleme.

  Iata ce organe sufera in functie de locul durerii:

1. Inima: Verifica modul in care functioneaza inima daca simti durere in piept, bratul drept sau in partea superioara a spatelui. Fii atent mai ales daca durerea afecteaza partea stanga a corpului. 

2. Plamani si diafragma: Daca durerea loveste gatul si umerii, verificati plamanii si diafragma. Consultati-va medicul pentru orice terapie suplimentara.

3. Ficatul si vezica biliara: Durerile in zona ficatului si vezicii biliare poate indica faptul ca aveti de-a face cu probleme ale respectivelor organe. 

4. Stomac si pancreas: Daca durerea este situata in zona abdominala si din spate, poate fi o problema cu pancreasul sau stomacul. Potrivit statisticilor, peste 50% dintre pacientii cu pancreatita cronica acuza dureri severe de spate. Este o conditie pe care nu trebuie sa o ignorati.

5. Intestinul gros: Junghiurile in partea dreapta a abdomenului inferior poate indica faptul ca, uneori, sunt nereguli cu intestinul gros. O problema la nivelul colonului si rectului se exprima de regula prin dureri in zona centrala a abdomenului inferior. 

6. Intestinul subtire: In cazul in care durerea apare in zona ombilicului, verificati-va intestinul subtire. 

7. Rinichi: Atunci cand durerea loveste o zona mai mare, inclusiv partea inferioara a spatelui, abdomenului inferior, pelvis si coapse, s-ar putea sa aveti probleme renale.

8. Vezica urinara: Intotdeauna fiti atenti la partea de jos a pelvisului, atat din fata, cat si din spate. Durerea in aceste puncte indica faptul ca ceva este in neregula cu vezica urinara.

9. Ovarele: Ovarele inflamate provoca dureri puternice, junghiuri, chiar in zona in care sunt localizate. Durerea se extinde la nivelul abdomenului. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.