5 device-uri cool ce readuc tehnologia bluetooth in prim-plan

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 sep 2018, 13:56

Tehnologia Bluetooth a insemnat un pas urias catre o lume cu mai putine fire si cabluri, marcand puternic inceputurile tehnologizarii industriei de telefonie mobila.

Era era telefoanelor polifonice, a primelor modele de telefon mobil ce veneau cu o camera duala, a transmiterii de date prin bluetooth. De atunci si pana acum, tehnologia a explodat pur si simplu in mii de directii creative, asa ca astazi se face ca ne bucuram de device-uri uimitoare ce fac din vechea tehnologie bluetooth un instrument rudimentar de legatura intre terminale. Asa o fi oare? 

Ei bine, nu chiar, pentru ca exista astazi o multime de device-uri mai cool ca niciodata, ce functioneaza prin bluetooth si care pur si simplu au reusit sa dea praful jos de pe aceasta tehnologie, intr-un mod cat se poate de util pentru vietile noastre. De la casti la smartwatch-uri, de la boxe la biciclete, tehnologia bluetooth ne face sa uitam de fire. Asadar, iata 5 device-uri cool ce readuc tehnologia bluetooth in prim-plan: 

1. Casti audio 

2. Boxa portabila 

3. Smartwatch 

4. Cantar pentru greutate corporala 

5. Bicicleta medicinala 

1. Casti audio 

Daca vrei sa nu existe cabluri, mufe sau probleme de compatibilitate intre tine si playlist-ul tau preferat, atunci o pereche de casti bluetooth te scapa de aceste griji. La birou, in parc sau atunci cand iesi cu bicicleta pe un traseu montan, castile bluetooth redau acum fisiere audio Hi-Res, durata de viata a bateriei fiind mai mult decat suficienta, iar incarcarea acestora facandu-se extrem de rapid. Nu trebuie decat sa cauti un brand de casti cu bluetooth potrivit nevoilor tale si sa dai PLAY la cele mai tari hituri ale verii!

2. Boxa portabila 

Sa ne mai concentram inca putin pe device-urile wireless pentru muzica, pentru ca boxele portabile la care te conectezi rapid prin bluetooth, ofera astazi un sunet mai clar ca niciodata: frecvente inalte de o acustica excelenta, bass puternic si un volum usor de reglat, cu doar un simplu click. Lasa acasa firele si grija pentru mufe Jack, pentru ca o boxa portabila cu bluetooth ocupa un spatiu extrem de redus in bagaj si este numai buna de luat la picnic sau la mare. 

3. Smartwatch 

Iti place sa ramai 24 din 24 conectat la tot ce este in jurul tau, prin cele mai simple moduri posibile? Atunci cumpara chiar acum un smartwatch ce se conecteaza prin bluetooth la telefonul tau mobil, fie ca ruleaza pe Android, fie ca ruleaza pe iOS. Poti astfel citi mult mai repede mail-uri, poti raspunde imediat la telefon, poti seta alarma de dimineata sau poti afla vesti despre vreme, chiar de pe display-ul smartwatch-ului tau. Simplu, nu-i asa?

4. Cantar pentru greutate corporala 

Daca optezi pentru un astfel de produs inteligent, conexiunea Bluetooth dintre acesta si telefonul tau mobil iti permite sa ai o evidenta in timp real a unor date vitale pentru sanatatea ta. Un cantar 2.0 transmite rapid date pe smartphone despre greutate sau indicele de masa corporala si se poate conecta rapid la aplicatii inteligente de monitorizare a progreselor pe care le faci. Pentru ca dispune de tehnologie bluetooth, nu ai nevoie de o retea Wi-Fi pentru a fi mereu informat cu date despre statusul tau corporal. 

5. Bicicleta medicinala 

Daca greutatea pe care o ai te face sa iti doresti un program sanatos de antrenamente, o bicicleta medicinala iti poate oferi sprijinul de care ai nevoie, pentru a te tine de treaba exact in confortul casei tale. Vrei sa stii cat ai slabit de cand te-ai apucat de pedalat? Atunci nu ai nevoie decat de o bicicleta medicinala cu bluetooth, pentru a primi pe smartphone date in timp real despre ritmul cardiac, caloriile arse si durata de timp necesara pentru efortul depus. Poti avea astfel o evidenta a progreselor tale pe un anumit interval de timp, doar cu un telefon, o bicicleta medicinala si o conexiune bluetooth intre cele doua. 

Iata 5 device-uri care functioneaza prin bluetooth si care fac viata mult mai usoara, in orice moment al zilei. Daca multi credeau ca aceasta tehnologie va muri odata cu aparitia retelelor Wi-Fi, ei bine, acolo unde nu e net, nu inseamna ca lucrurile importante trebuie sa ia o pauza. Asadar, tehnologia bluetooth ramane la fel de relevanta si in 2018, iar produsele de mai sus confirma inca o data utilitatea sa. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.