Doliu in lumea artistica! Un comedian indragit a incetat din viata

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 21:40

De-a lungul carierei sale, a umplut mii de inimi cu bucurie.

Comicul de circ Siminica, pe numele real Simion Avram, a incetat din viata, la varsta de 81 de ani. Anuntul a fost facut de Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Bucuresti. Potrivit acestuia, toate demersurile pentru ca trupul neinsufletit al artistului sa fie depus in foaierul institutiei au fost facute, astfel incat toti cei care l-au admirat si iubit de-a lungul vietii sa isi poata lua adio, insa se mai asteapta un raspuns de la Primaria Capitalei, in a carei subordine se afla Circul Metropolitan.

Nascut pe 31 octombrie 1936, in Bucuresti, intr-o cusca a leilor transformata in vagon de circ, Siminica a copilarit in lumea circului: bunicul sau era instrumentist in Orchestra "Bercuini", tatal sau canta la trombon si realiza pasaje comice, iar mama sa era "amazoana" si, in timpul liber, vanzatoare la case de bilete, potrivit mediafax.ro.

A debutat la 7 ani, intr-un spectacol in care executa numere de acrobatie, contorsionism si diverse giumbuslucuri.

Siminica si sora sa, Elena, executau in arena cateva numere de neuitat de dublu trapez si alte acrobatii. Au devenit vedete cu numere in programul mai multor circuri, precum Bernea, Antonio, Palladium, Franzini etc.

In 1954, Siminica a devenit angajat al Circului de Stat din Bucuresti, de unde a demisionat dupa trei ani, in urma unor divergente politice cu conducerea. Dupa ce, o vreme a lucrat la gara Obor, unde descarca scanduri, a fost reangajat la Circul de Stat, initial ca recuziter, dar a revenit in arena in aplauzele publicului.

In 1987, Siminica s-a pensionat, dar a revenit in arena un an mai tarziu, unde a activat, atat in tara, cat si in strainatate, pana in 1995.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.