Adrian Blidaru, Stefan Floroaica si Ionut Sugacevschi, alaturi de copii la startul semimaratonului "Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil”!

Autor: Adelina Minulescu Editor Web: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 oct 2018, 09:07

Cei trei fosti competitori Exatlon au tinut sa fie alaturi de sutele de copii la semimaratonul organizat in scop caritabil din Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Atat Adrian, Stefan cat si Ionut au tinut sa fie alaturi de copiii prezenti la maratonul “Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil” si sa alerge alaturi de ei.

Dupa o sesiune de fotografii si autografe, cei trei campioni le-au impartasit din experientele lor de la "Exatlon" si din sporturile pe care fiecare le practica.


“Goana după sănătate” este al doilea eveniment major organizat în cadrul proiectului “Ajut un copil”, după “Campionatul de fotbal al elevilor din Magurele”, desfăşurat de-a lungul mai multor săptămâni în iarna 2016 – 2017,
cu sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal şi implicarea lui Gheorghe Hagi.


Despre proiectul “Ajut un copil”

Proiectul a luat naştere în anul 2014, după fericita întâmplare prin care Părintele Andrei Drăgan, preot paroh în localitatea Nefliu, Măgurele, a înfiat 3 copii orfani. În urma acestui eveniment, părintele a hotărât sa înfiinţeze un aşezământ social destinat unui număr de 20 de copii fără familii.


“Am înfiat trei copii, pot să mai înfiez douazeci”, declară părintele Andrei, plin de încredere şi entuziasm.

Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, a demarat proiectul de construcţie al aşezământului socio – educaţional Sf. Muceniţa Filofteia, menit să găzduiască şi să educe 20 de copii fără familii, de la vârste fragede până la 18 ani, în vederea integrării armonioase în societate.

Proiectul a atras atenţia oamenilor de bine, proveniţi din diverse medii, de la business-ul românesc şi până la multinaţionale, rezultând o echipă de proiect interdisciplinară, în măsură să susţină toate aspectele, de la cele legale şi de autorizare, până la cele tehnice şi financiare.