Cum platesti mai putin la factura de electricitate. Vecinii tai fac deja asta!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 16:35

Este mai simplu decat credeai.

Iti vine sa crezi sau nu, este foarte simplu sa faci economie la electricitate pentru ca, la sfarsitul fiecarei luni, factura de curent sa fie una cat se poate de decenta.

Iata cum se poate face acest lucru:

  • Investeste in aparate frigorifice (frigider si congelator) si cumpara unele  care sa faca parte din clasele energetice A+, A++ sau A+++. Sunt mai scumpe, dar extracostul aparatelor se va recupera rapid din economia consumului energetic.
  • Tine frigiderul departe de aragaz, de calorifer, de masina de spalat, de lumina directa a soarelui sau de oricare alata sursa de caldura.
  • Cu un consum de aproximativ 11,5% din energia cheltuita, masina de spalat trebuie sa faca si ea parte dintr-o clasa economica A+, A++ sau A+++ si sa nu fie niciodata supraincarcata cu rufe.
  • Pentru iluminatul casei, foloseste becuri ecologice si lampi fluorescente. Este important de stiut ca 22% din energia consumata intr-o casa provine din iluminat.
  • Cand nu sunt folosite, televizoarele, calculatoarele, DVD Player-ele sau alte atfel de gadgeturi trebuie inchise complet, nu doar lasate in stand-by. Aceste echipamente electronice reprezinta o cauza rapida de crestere a energiei utilizate – aproximativ 5% din totalul consumului casnic.
  • Cand folositi aerul conditionat, este foarte important sa nu tinem ferestrele deschise. Fluctuatiile de temperature duc la risipa curentului electric.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.