Ce votam, de fapt, la referendum. Detaliul care ii pacaleste pe multi!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 22 aug 2021, 02:50

Romanii sunt chemati la vot in acest weekend.

18.951.721 de romani sunt asteptati sambata, 6 octombrie, si duminica, 7 octombrie, la urne, la referendumul pentru revizuirea Constitutiei pentru redefinirea familiei, in sensul ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie si nu intre soti, asa cum este in prezent.

Coalitia pentru Familie a demarat, in toamna anului 2015, procedurile de revizuire a Constitutiei Romaniei pentru modificarea art. 48, alineat 1, FAMILIA, pentru a inlocui termenul „soti” cu exprimarea „barbat si femeie”.

Astfel, impreuna cu alte organizatii civice, biserici si culte, s-a inceput strangerea de semnaturi in acest sens. Acesta revizuirea poate fi facuta daca este sustinuta de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot, iar pana in 23 mai, 2016, cand a fost depusa la Parlament, trei milioane de romani au semnat pentru sustinerea initiativei Coalitiei pentru Familie.

Romanii sunt chemati pentru a raspunde cu „DA” sau „NU” intrebarii: „Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?”

Asadar, „DA” inseamna ca votezi pentru familia traditionala dintre un barbat si o femeie, pe cand „NU”, reprezinta acceptul de a nu fi revizuita Constitutia pentru redefinirea familiei si pentru pastrarea termenului „soti” in definirea constitutionala a familiei.

18.662 de sectii de votare vor fi organizate in intreaga tara, iar in Bucuresti, 1.264. Romanii din diaspora vor putea vota in 378 de sectii, cele mai multe fiind in Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).

In fiecare zi a referendumului, sectiile de votare se vor deschide la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.