Ce va aduce nou Black Friday anul acesta?

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 10 oct 2018, 14:17

Se apropie din nou acea perioda magica a anului, cand ochii ne sclipesc de pofta si entuziasm in fata magazinelor si siteurilor, iar in minte avem un singur gand, care ne acapareaza: sa profitam cat mai mult de reducerile de Black Friday!

Te-ai intrebat vreodata de unde a aparut termenul si ce e cu aceasta nebunie a ofertelor? Ei bine, originile ii sunt indepartate, tocmai in 1869, cand doi investitori americani au planuit o mare lovitura din punct de vedere financiar si au reusit, fara sa intentioneze, sa rastoarne bursa si sa instaureze haosul. Se intampla intr-o toamna, iar ziua era – cum probabil deja ati ghicit – vineri. Intre timp, Vinerea Neagra a inceput sa capete un inteles ceva mai vesel si sa dea startul ofertelor la felurite produse.

Plasat strategic, inainte de sarbatorile de iarna, evenimentul ofera cumparatorilor ocazia de a achizitiona produse de calitate la preturi mult reduse, fie ca vorbim de electrocasnice, haine, cosmetice sau jucarii.

In Romania, Black Friday aduce cu sine in fiecare noiembrie tot soiul de reduceri, iar aici vorbim atat de ofertele din magazine, cat si despre deja celebrele oferte electronice. Celebru deja pentru promotiile sale, Altex este pus ca de obicei pe fapte mari: fie ca vorbim de promotii la electrocasnice, produse audio-video, telefoane sau orice ti-ar mai dori inima, reducerile se

pregatesc si de data asta cu maxima discretie si cu mare atentie, astfel incat orice vizitator al siteului sau magazinelor fizice sa-si poata gasi produsul preferat la un super pret. Nu iti putem inca oferi detalii legate de valoarea reducerilor sau de ceea ce va fi in oferta, insa te asiguram ca gama de produse s-a diversificat, iar promotiile se vor plia pe gusturile fiecarui cumparator.

Si, fiindca vrem sa ne asiguram ca beneficiezi de cele mai bune oferte, ti-am pregatit o lista de tips and tricks care te vor ajuta ca de acest Black Friday sa cumperi

intelept si sa faci economii:

1.     Fa-ti o lista aproximativa si un buget. Gandeste-te la tot ce ti-ar trebui, astfel incat sa iti fie usor sa te orientezi si sa nu te trezesti ca ai cumparat ceva de care nu aveai nevoie, dar ai ratat produsele pe care de mult ti le doreai. E placut sa cumperi in febra momentului, dar e important sa faci alegerile cele mai potrivite pentru necesitatile si bugetul tau.

2.     Intotdeauna trebuie sa ai la indemana si un plan de rezerva: sa zicem ca iti cauti un produs anume, ai pus ochii pe el si abia astepti sa-l gasesti la reducere. Cand te pregatesti sa il cumperi, surpriza, ti-au luat-o altii inainte si nu mai e pe stoc. E foarte posibil sa gasesti alternative la acelasi pret si cu aceleasi caracteristici tehnice, totul este sa stii de dinainte ce cauti.

3.     Pe principiul “nu tot ce zboara se mananca”, verifica preturile cu pana la doua saptamani inainte, astfel incat sa te asiguri ca beneficiezi de o promotie reala. Exista magazine care iti prezinta oferte false – ceea ce inseamna ca nu scad pretul in mod real, ci iti pot prezenta pe eticheta un pret mai mare, doar pentru ca reducerea sa para mai consistena. Se poate, de asemenea, ca produsele sa coste mai mult decat in perioada precedenta, iar asa zisa promotie sa fie una fictiva, care doar sa te indemne sa cumperi, fara o baza autentica.

Verifica preturile cu cincisprezece zile inainte de Black Friday, ca sa poti face apoi comparatia.

4.     Nu uita ca varianta de shopping online este mereu la indemana. In ultimii ani, cumparaturile din fata calculatorului sau chiar de pe telefon au devenit o solutie mult mai rapida si comoda. Daca vrei sa te asiguri ca pui mana pe acel produs pe care il doresti neaparat, nu ezita sa cumperi de pe internet.

5.     Aboneaza-te la newsletterle magazinelor care comercializeaza produsele de care ai nevoie. Abonandu-te, ai sansa sa afli cu prioritate cand incep ofertele si ca nu pierzi ocazia de a beneficia de reduceri. Completeaza-ti aici datele, creeaza contul si asigura-te ca esti la curent cu promotiile Altex si ca atunci cand vei dori sa cumperi ceva, vei avea datele deja introduse, economisind astfel timp: https://altex.ro/customer/account/create/

Bineinteles, lista de mai sus poate fi adaptata oricarei sesiuni de cumparaturi, insa e bine sa ai un plan de bataie in acele perioade in care toate lanturile mari de magazine anunta promotii. In Romania, Altex a dat tonul campaniilor de Black Friday pentru fiecare sezon, organizand sesiuni de reduceri pe tot parcursul anului, asa incat sa nu fie nevoie sa astepti un an intreg ca sa-ti cumperi produsele preferate.

Totusi, avand in vedere ca Black Friday-ul de toamna – organizat prin traditie in luna noiembrie –  este cel mai mare si mai de impact, te indemnam sa tii lista de cumparaturi la indemana in perioada urmatoare, pentru ca se anunta oferte care mai de care. Fie ca te intereseaza electronicele, cosmeticele, gamingul sau produsele de menaj, zicem noi ca e bine sa fii pe faza in saptamanile care vin.

Iti dorim un Black Friday cu achizitii multe si bune, pe masura promotiilor pe care ti le pregatim!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.