Cutremur de 7,5 grade pe Richter in Romania. MAI organizeaza un EXERCITIU NATIONAL, "Seism 2018"! Iata ce a declarat Raed Arafat despre desfasurarea simularii de amploare!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 oct 2018, 12:08

Exercitiul vizeaza punerea in aplicare a Conceptiei Nationale de raspuns post-seism.

Un exerciţiu national intitulat "Seism 2018" a început, sambata, la ora 9.00, scenariul acestuia presupunand ca s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, anunţa Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Exercitiul vizeaza punerea in aplicare a Conceptiei Nationale de raspuns post-seism.

 

Potrivit MAI, începand cu ora 9.00 s-a declanşat exerciţiul naţional "Seism 2018" care consta în punerea în aplicarea a Concepţiei naţionale de raspuns post-seism.

 

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

 

"Au fost alertate toate unitaţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţara se deplaseaza spre Capitala. La Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei", arata MAI.

 

In conferinta de presa, Raed Arafat a declarat ca scopul acetsui exerciţiu este acela de a vedea cum reacţionează fiecare dintre judeţele tarii si autoritatile in cazul unui astfel de cutremur. 

 

"Exerciţiul despre care vorbim are ca menire testarea concepţiei de raspuns la cutremur, modul în care reacţioneaza fiecare dintre judeţele ţarii(...) şi modul în care reacţioneaza autoritaţile din Bucureşti şi autoritaţile centrale(...)

Urmeaza sa se faca mai multe testari şi mai multe scenarii(...), precum scenariul pe testarea sistemului de comunicaţii si al luarii deciziilor,(...) fara sa fie emise ordine.", a declarat Raed Arafat, intr-o conferinta de presa, sâmbata, la sediul MAI.