Piese auto care se defecteaza odata cu venirea frigului

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 15 oct 2018, 15:48

Nu esti singurul care simte un disconfort odata cu instalarea sezonului rece.

Masina ta se poate confrunta cu defectiuni asociate temperaturilor neprietenoase. Daca vrei sa fii cu un pas inaintea problemelor de care te-ai putea lovi in ceea ce priveste componentele auto care pot avea de suferit, si vrei sa previi vizitele prea dese la service-ul auto, am pregatit pentru tine detalii despre cum ai putea face asta si in ce ar consta, propriu-zis, masurile pe care le-ai putea lua pentru a avea parte de o iarna in siguranta la volan. 

Bateria masinii

Când temperaturile scad sub zero grade, acumulatorul masinii pe care o conduci, mai ales daca este vorba de unul vechi, poate ceda si te poti trezi când ti-e lumea mai draga in pana de curent. Acest lucru se intâmpla, in principal, din cauza scaderii densitatii acidului din baterie, ceea ce face ca eficienta retinerii curentului sa fie aproape nula. Asta face ca bateria sa se descarce si e posibil sa nu mai poti porni motorul. Pentru a evita o situatie neplacuta si daca stii ca acumulatorul pe care il ai montat nu a mai fost schimbat de mult, fa o investitie intr-unul nou pâna sa vina gerul. 

Chederul de la portiere

Din cauza umezelii excesive, chederele portierelor masinii tale au de suferit. Concret, apa de la ploaie sau umezeala din atmosfera le inmoaie, iar in câteva ore acestea ajung sa se lipeasca etans de metalul caroseriei cu care fac contact. La fiecare deschidere a portierelor e posibil sa se desprinda câte o bucata de cheder, iar in timp portierele sa nu se mai inchida cum trebuie. Imagineaza-ti cum ar fi sa gasesti apa sau zapada in masina ta! Pentru a fi sigur ca nu te vei lovi de astfel de situatii, iti recomandam sa intinzi pe chedere niste vaselina incolora, care va tine apa la distanta. 

Scutul de motor

Din cauza ca toamna vine la pachet cu ploi abundente, e posibil sa nu observi o groapa de pe carosabil si sa atingi cu scutul o bucata de asfalt. La fel, atunci când pe sosele s-a format gheata, nu e exclus ca o bucata sa iti loveasca scutul. Şocurile primite slabesc scutul din clemele cu care a fost prevazut, sau, mai rau, il pot fisura, daca lovitura primita este una cu adevarat puternica. Îti recomandam sa iti cumperi si sa montezi pe masina ta un scut din metal sau din alt material dur, care nu numai ca va rezista intemperiilor din sezonul rece, dar nu iti va pune motorul in pericol. Nu trebuie sa pierzi timpul prin magazine de componente auto, pentru ca acum le poti primi acasa dintr-un singur click. Comanda piese pentru Audi de la ePiesa sau pentru marca pe care o conduci si foloseste timpul economisit pentru alte activitati preferate de tine.

Computerul de bord

Una din cele mai proaste vesti pe care le-ai putea primi atunci când vine vorba de masina ta este ca s-a defectat computerul de bord. Însa acest lucru se poate intâmpla in sezonul rece, mai ales daca ai in parcare o masina veche. Tot umezeala este de vina si in acest caz, pentru ca ea poate ajunge pâna la mufele electrice ale autoturismului tau. Daca observi un martor de bord aprins si ai investigat deja toate posibilitatile pentru care acesta s-ar fi declansat, insa mecanicul nu poate pune aceasta pe seama niciunei defectiuni, s-ar putea sa fie nevoie de o investitie serioasa. Pentru a nu ajunge acolo, iti recomandam sa ai grija unde lasi masina peste noapte si sa verifici periodic sistemul electric al autoturismului tau, iar in cazul in care gasesti nereguli, sa nu amâni reparatiile, pentru ca defectiunile sa nu se transforme in ceva mult mai grav, cum este nevoia de a inlocui calculatorul de bord. 

Pregateste-te cum se cuvine de finalul toamnei si instalarea iernii, daca vrei sa nu cheltuiesti o avere pe intretinerea masinii. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.