Probleme cu apa calda - 3 situatii neplacute pentru toti cei care stau la bloc

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 15 oct 2018, 15:58

Problemele cu apa calda sunt atat de comune pentru cei care stau la bloc, incat majoritatea le considera drept banalitati firesti pentru traiul la comun. Insa chiar daca preferam sa facem haz de necaz, sa nu uitam totusi ca aceste situatii neplacute se intampla in 2018. 

Nevoie de apa calda ramane in continuare o situatie ingrijoratoare, prezenta in absolut orice oras al tarii. Informarea ta asupra acestor probleme cu care te poti oricand confrunta lasa loc de gasirea unor achizitii inspirate, precum cumpararea unui instant de apa calda. 

Aceste investitii pot evita fara mari batai de cap aceste probleme, oferind in acelasi timp mai mult confort pentru intreaga ta familie. Asadar, iata 3 dintre cele mai suparatoare situatii privind apa calda, atunci cand discutam despre viata la bloc: 

Lipsa de presiune a apei calde 

Sistarea totala a apei calde 

Apa calda cu impuritati 

Lipsa de presiune a apei calde 

Cei care stau la bloc si sunt conectati la reteaua publica de termoficare pot intampina urmatoarea situatie neplacuta: la orele de varf (de obicei, pe seara, dupa terminarea programului de la birou), apa calda abia picura (cu preponderenta la etajele superioare), sau dureaza o vesnicie pana cand se incalzeste. 

In tot acest timp, acul apometrului de apa calda functioneaza, chiar daca discutam de 0 confort resimtit de cei in cauza. Un instant de apa calda rezolva rapid aceasta problema pentru cei care stau la bloc, incalzind apa imediat, in functie de preferintele utilizatorilor, la debitul pe care acestia il considera oportun. 

Sistarea totala a apei calde 

Viata la bloc poate veni la pachet cu situatii absolut nefericite, in care lipsa de apa calda sau rece zdruncina din temelii calitatea stilului de viata. De ce ramai mai mereu fara apa calda, exact cand ti-e lumea mai draga? Motivele sunt multiple: 

Situatia unor vecini rau-platnici determina sistarea furnizarii de servicii, pana la remedierea problemei. Din pacate, victimele colaterale ale acestei probleme sunt toti locatarii din bloc;

Avarii aparute la una dintre conductele retelei de canalizare. Pana cand avaria este rezolvata, anumite zone din oras pot duce lipsa unui confort asigurat de apa calda; 

“Probleme personale” - bateria de la baie sau bucatarie a hotarat subit sa iasa din uz, chiar daca acul apometrelor se invarte la viteza maxima, atunci cand dai drumul la apa. Cheama rapid un instalator pentru a rezolva aceasta problema si cumpara dinainte o baterie noua, pentru a scurta timpii de disconfort. 

Apa calda cu impuritati 

Vorbeam putin mai sus despre opririle de apa calda din blocuri. Ei bine, acestea pot fi puse pe seama reparatiilor realizate pe tronsoanele intregului sistem de canalizare. De aceeea, apa calda poate avea de cele mai mullte ori o nuanta ruginie, imediat dupa ce in zona respectiva avaria s-a rezolvat si apa “a revenit”. 

De cele mai multe ori, nu trebuie sa treaca mai mult de o ora sau doua pana cand apa calda isi recastiga claritatea dinainte de avarie. Insa sunt si cazuri in care apa continua sa curga cu impuritati, lucru nefast pentru cei care platesc in continuare cantitatea de apa scursa, insa pe care nu o pot utiliza sub nicio forma. In acest caz, motivul se poate ascunde in subsolul blocului.

Atunci cand filtrele montate pe buclele de contorizare a apei calde nu sunt curatate sau intretinute, exista riscul ca apa calda sa vina cu tot cu impuritatile prinse in acestea. De asemenea, vanele principale de apa calda si incalzire pot avea aceeasi problema, iar vina o poarta furnizorul de energie termica, cel caruia ii revin aceste curatari periodice. 

Iata care sunt cele mai grave probleme cu apa calda dintr-un bloc de locuinte. Traiul la comun poate fi intr-adevar o loterie, mai ales atunci cand ai de-a face cu vecini rau-platnici, avarii peste avarii sau furnizori care nu isi fac treaba. 

Insa prin investitii inspirate, poti avea oricand doresti apa calda, in cel mai scurt timp posibil. Asadar, daca te confrunti cu probleme serioase de ceva timp, in ceea ce priveste presiunea apei calde sau regularitatea cu care o poti utiliza, cauta un instant de apa calda excelent, ce iti permite sa ai mereu apa calda exact la debitul dorit, exact la temperatura care potrivita. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.