Alarmant! Tinerii consuma droguri la varste din ce in ce mai fragede. Specialist: Se gasesc prea usor!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 09:40

Agentia Nationala Antidrog (ANA), precizeaza ca debutul varstei de consum a substantelor psihoactive in randul tinerilor a scazut.

Cele mai recente date ale ANA arata ca, desi varsta medie de consum a drogurilor este de 17 ani, tinerii incep sa le consume de la 13 ani.

“Potrivit rezultatelor(...) pe un esantion reprezentativ de elevi cu varsta de 16 ani, cel mai mare procent de adolescenti care au debutat in consum la varsta de 13 ani sau mai devreme se inregistreaza in cazul consumului de inhalante – 1,8%, din totalul respondentilor.

Pe locul al doilea, la egalitate, se situeaza adolescentii care au debutat in consumul de canabis, respectiv cei care au debutat la varsta de 13 ani sau mai devreme in consumul de alcool cu pastile- 1,4%, iar pe locul al treilea, se plaseaza debutul inainte de varsta de 13 ani in consumul de noi substante psihoactive (NSP) – 1,3%”, se arata intr-un comunicat trimis de Agentia Nationala Antidrog, potrivit mediafax.ro.

Cel mai mare nivel al consumului este inregistrat la canabis – 8,1%, apoi urmeaza noile substante psihoactive cu 5,1%, solventi/ substante inhalante cu 3,6% si cocaina cu 3,3%.

 

 

Taguri: