5 idei de team building pe placul angajatilor

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 oct 2018, 17:15

In fiecare an, angajatii unor companii atat din sectorul public, cat si din sectorul privat participa la un team building unde prin intermediul jocurilor incearca sa se cunoasca mai bine astfel incat relationarea si colaborarea la locul de munca sa se imbunatateasca in mod vizibil. 

Astfel de activitati sunt esentiale pentru bunul mers al lucrurilor in cadrul organizatiei motiv pentru care angajatorul trebuie sa le inteleaga importanta si sa apeleze la ajutorul firmelor specializate pentru a avea parte de un eveniment productiv si interesant de unde angajatii sa aiba ce invata.

Cele mai interesante idei de team building 

Building dreams consta in renovarea unor locuinte aflate intr-o zona defavorizata si intr-o stare deplorabila. Nevoia oamenilor mai putin norocosi de a fi ajutati este imensa, iar un astfel de proiect ii poate unii pe cei din jur astfel incat sa duca sarcina la bun sfarsit. La finalul zilei, sentimentul implicarii intr-un astfel de proiect este tot ceea ce conteaza.

Sports day este alegerea perfecta pentru persoanele sedentare care au nevoie de un impuls pentru a se bucura de beneficile oferite de practicarea unui sport. Pentru a intelege mai bine importanta muncii in echipa, dar mai ales faptul ca rezultatele depind in mod direct de buna intelegere intre coechipieri, angajatii vor participa la meciuri de fotbal, baschet sau volei.

Criminal masterminds este alegerea perfecta pentru cei care adora misterele. Un astfel de eveniment presupune impartirea oamenilor in echipe egale si alocarea fiecareia dintre ele a unui caz pe care trebuie sa il elucideze. Colegii trebuie sa lucreze impreuna, trebuie sa comunice astfel incat sa gaseasca toate indiciile in cel mai scurt timp;

The race este o cursa de masini in cadrul careia fiecare echipa trebuie sa vina cu cea mai interesanta idee pe care sa o puna in practica cu ajutorul produselor aflate la dispozitie. Pe langa munca in echipa, o astfel de tema dezvolta imaginatia participantilor si imbunatateste in acelasi timp procesul de comunicare intre cei implicati;

Food truck este o competitie culinara unde fiecare echipa trebuie sa pregateasca unele dintre cele mai interesante, dar si cele mai gustoase preparate. In prima faza, echipa trebuie sa isi amenajeze un camion de mancare unde ulterior va trebui sa vanda produsele realizate. In felul acesta oamenii vor invata sa isi depaseasca limitele, dar si sa isi puna creativitatea la treaba;

Toate aceste idei sunt extrem de populare in randul angajatilor care sunt dornici sa iasa din zona de confort si sa incerce lucruri noi. Ipostazele in care sunt pusi ii invata sa aiba o relatie mai apropiata, sa comunice mai bine si sa se ajute reciproc atunci cand este cazul. 

Trainerii HDPI sunt pregatiti sa personalizeze programele in functie de profilul fiecarei companii in parte, dar mai ales in functie de numarul angajatilor. Acestia vor participa in mod activ la team building pentru a explica regulile jocurilor si pentru a se asigura ca fiecare membru al echipei se implica pentru atingerea obiectivului.  

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.