Nu se gandea nimeni ca sunt atat de PERICULOASE! Ce patesti daca porti acest gen de haine

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 23 oct 2018, 11:19

Oamenii de stiinta din Marea Britanie atrag atentia asupra pericolului la care ne expunem cand decidem sa purtam haine mult prea stramte.

Purtatul blugilor si al pantalonilor extrem de stramti duc la cresterea presiunii in partea inferioara a abdomenului, ceea ce determina migrarea fortata a acidului gastric spre esofag, provocand arsuri la stomac. In timp, acest lucru duce la aparitia inflamatiilor, a ulcerului si chiar a cancerului esofagian, avertizeaza Richard Bricknell, directorul clinicii Bristol Physiotherapy.

Contractia artificiala a stomacului impiedica degajarea completa a diafragmei in timpul respiratiei si cauzeaza hiperventilatie, atacuri de panica si incontinenta pe fond de stres.

Purtatul pantalonilor prea stramti duc si la afectarea nervilor de la nivelul pelvisului, pana la coapsa din exterior, situatie in urma careia apare senzatia de durere inghinala, arsura, amortire si furnicaturi.

De asemenea, purtarea gulerelor prea  stramte ale camasilor, in cazul barbatilor, duce la preseara venei jugulare, la cresterea presiunii interne la nivelul ochilor si, prin urmare, la glaucom. Limitarea fluxului sanguin spre creier provoaca si dureri de cap, vedere intetosata sau ameteli.

Probleme poate provoca si lenjeria de corp prea stramta si fabricata din materiale sintetice, in cazul femeilor aceasta provocand cistita, iar in randul barbatilor, infertilitate.