4 motive pentru a cumpara un GPS auto in epoca smartphone-urilor

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 oct 2018, 18:00

Astazi, smartphone-ul poate oferi o varietate de aplicatii de navigatie, ceea ce poate face ca GPS-ul masinii tale sa para un gadget redundant.

Totusi, smartphone-urile nu sunt inca pregatite sa inlocuiasca GPS-ul de navigatie. Iata cinci motive pentru a cumpara un sistem dedicat de navigatie.

1.Bateria. Aplicatiile GPS folosesc o cantitate enorma de energie a bateriei, ceea ce inseamna ca telefonul dvs. nu va rezista daca il veti folosi toata ziua pentru navigatie. Un GPS dedicat pentru masina utilizeaza priza de bricheta a masinii pentru alimentarea cu energie electrica, astfel incat acumulatorul nu va fi o problema. In plus, cele mai bune unitati GPS de navigatie au o baterie incorporata, cu o autonomie de cateva ore, in cazul in care toate porturile de incarcare din masina sunt utilizate. Conservarea energiei acumulatorului este un aspect important pentru utilizatorii de smartphone-uri, iar un GPS dedicat pentru masina poate ajuta la mentinerea bateriei telefonului in stare buna.

2. Consumul de date celulare. Aplicatiile GPS de pe smartphone utilizeaza o multime de date (Internet), ceea ce reprezinta un dezavantaj pentru utilizatorii de smartphone-uri. Daca utilizati o aplicatie de navigare in fiecare zi, puteti utiliza cu usurinta o mare parte a unui plan de date celular de 2 GB sau 3 GO. S-ar putea chiar accidental sa provocati costuri suplimentare mari. Dispozitivele dedicate de navigare, cum ar fi navigatie Passat b6, nu au o taxa de abonament, astfel incat puteti naviga gratuit cat vreti de mult. Daca trebuie sa conduceti foarte mult, optati pentru un GPS auto.

3.Semnal. Unitatile de navigatie GPS functioneaza si in zone in care nu exista semnal la telefon. Asta pentru ca un sistem GPS se bazeaza pe sateliti, nu pe releuri pentru telefonia mobila, astfel incat GPS-ul are o acoperire mai mare decat furnizorii de telefonie mobila, in special in zonele rurale. Telefoanele inteligente au cipuri GPS care le permit sa se conecteze la sistemul de satelit, dar nu dispun de toate hartile, deci fara serviciul celular, nu puteti obtine directii de tip turn-by-turn.

4. Siguranta. Nu este indicat sa te uiti la un smartphone in timp ce conduci. Cu exceptia cazului in care cumparati un suport special de prindere a telefonului pe parbriz, unitatile GPS aflate la bordul masinii vor fi intotdeauna mai sigure de utilizat. In plus, nu exista nicio sansa ca un sms sa iti distraga atentia asa cum se intampla cu telefoanele mobile. De asemenea, unitatile de navigatie GPS au ecrane ceva mai mari decat telefoanele inteligente, astfel incat acestea sa fie mai usor de „citit” in timp ce conduceti.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.