Statistici TERIFIANTE: Se moare pe capete in spitalele din Romania!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 03:10

Situatia in spitalele din Romania este din ce in ce mai grava.

Potrivit unui raport publicat de Institutul National de Sanatate Publica, in ultimii 12 ani, numarul infectiilor dobandite in spitale aproape s-a dublat, ajungand de la aproximativ 10 mii in 2005, la 19 mii anul trecut.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat la infectiile digestive, numarul acestora crescand la 8.000, de la 900. Iar cazurile de septicemie au crescut si ele cu pana la sase ori, in timp ce numarul infectiilor urinare s-a dublat.

De vina, conform raportului, ar fi infrastructura invechita din spitale care ingreuneaza controlul infectiilor.

„Identificarea, analiza, controlul si monitorizarea riscului infectios intra-spitalicesc la nivelul furnizorilor de servicii de sanatate inregistraza inca deficiente semnificative. Raportarea infectiilor asociate asistentei medicale sau a incidentelor/accidentelor cu risc infectios ocupational este deficitara. Masurile de restrangere a auto-administrarii si a abuzului de antibiotice sunt insuficient promovate si investigate, iar supravegherea/monitorizarea fenomenului de rezistenta la antibiotice este de mult timp suboptimala”, se arata in raportul INSP.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.