Descoperire revolutionara! Era CANCERULUI, pe cale sa ia sfarsit

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 31 oct 2018, 12:16

Oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern, Illinois, au descoperit, in cadrul a doua studii importante, ca fiecare celula din organismul uman are un cod specific, denumit “codul ucigas”, care poate fi activat pentru ca o celula sa se autodistruga.

Aceasta descoperire revolutionara ar putea fi drumul sigur, in viitor, spre castigarea luptei cu celulele canceroase. Astfel, celulele maligne ar putea fi “determinate” sa se autodistruga fara sa mai fie nevoie de tratamentele toxice care sunt folosite, in prezent, pentru declansarea acelui cod. Acest lucru inseamna ca oricine se va putea vindeca de cancer, fara chimioterapie.

Aceste coduri, care se gasesc in structura acidului ribonucleic (ARN), ar fi aparut in urma cu mai bine de 800 de ani, pentru a fi folosite ca o modalitate de autoprotejare a organismului de diverse boli.

Desi, in mod natural activarea acestor coduri duce la disparitia celulelor cu probleme, organismul uman nu este capabil sa faca fata tumorilor agresive, motiv pentru care sunt folosite tratamentele medicamentoase puternice in cazul bolnavilor de cancer. Solutia ar fi duplicarea sintetica a acstor coduri pentru ca distrugereea celulelor canceroase sa fie completa, fara efectele secundare devastatoare ale chimioterapiei.

“Acum, ca stim de existent ‘codului ucigas’, putem declansa mecanismul de autodistrugere al celulelor fara a mai folosi chimioterapia si fara a afecta genomul.

Putem introduce acesti micuti acizi ribonucleici direct in celula si declansa procesul de autodistrugere. Totul a inceput din dorinta de crea un mecanism non-toxic de a scapa in mod cat mai natural de celulele canceroase
”, a spus autorul principal al studiului, Marcus E. Peter, profesor in cadrul Universitatii de Medicina Northwestern, potrivit dailymail.co.uk.

“Bazandu-ne pe ce am descoprit prin intermediul acestor studii, putem crea micro-structuri de ARN cu efect mult mai puternic in distrugerea celulelor canceroase decat exista deja in sistemul natural de aparare al organismului uman”, a mai spus cercetatorul, adaugand

ca, desi aceasta descoperire este uriasa, vor mai dura multi ani pana cand o potential terapie cu astfel de cellule ucigase va putea fi folosita.