Semintele prajite te OTRAVESC! Pericolele la care esti expus cand le mananci

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 01 nov 2018, 15:24

Potrivit medicilor, daca sunt mancate crude, semintele de floarea-soarelui au o multime de beneficii pentru organism, insa devin periculoase atunci cand sunt prajite.

Consumul exagerat de seminte prajite duce la aparitia afectiunilor serioase precum gastritele sau ulcerele stomacale si provoaca distrugerea smaltului dintilor. Pe langa toate acestea, prin prajire, semintele de floarea-soarelui isi pierd din nutrienti (enzimele si vitaminele sunt distruse prin preparare termica), capata proprietati toxice (grasimile sunt oxidate si creste, astfel, cantitatea de substante cancerigene), carbohidratii capata un indice glicemic mult prea mare (care se poate transforma in grasime) si aduc un aport inutil de sare organismului.

Cu toate acestea, consumate in stare cruda, cu moderatie (in jur de 15-20 de grame/zi – o lingura de seminte peste salata, de exemplu), reprezinta o sursa importanta de vitamine, minerale si acizi poli-saturati pentru organism.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.