De vorba cu Ana Iulia Budur – Manager de casting al agentiei New Media Casting

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 01 nov 2018, 16:46

Productia unei reclame sau unui film presupune o mobilizare impresionanta de forte si existenta mai multor departamente care functioneaza intr-o relatie de codependenta. Unul dintre aceste departamente este cel de casting.

Rolul unei agentii de casting

Productia unei reclame sau unui film presupune o mobilizare impresionanta de forte si existenta mai multor departamente care functioneaza intr-o relatie de codependenta. Unul dintre aceste departamente este cel de casting. Agentia New Media Casting are sarcina de a gasi acele chipuri care se potrivesc, exact, intr-un scenariu propus si care corespund, totodata, cu viziunea regizorului.

Cum functioneaza o agentie de casting?

O agentie de casting inseamna o echipa frumoasa formata din profesionisti; oameni dinamici, creativi si mai ales, dedicati muncii lor. New Media Casting nu face rabat de la aceasta regula, de aceea orice brief de casting este considerat o noua provocare si nu o noua sarcina de indeplinit la locul de munca.

Cel mai important pas, in desfasurarea unui proiect, este acela de a cauta cele mai potrivite feţe, fie ca este vorba despre actori, modele sau amatori. De multe ori, scenariile pot fi destul de sarace in amanunte legate de aspectul fizic al personajelor sau de atitiudinea pe care acestea ar trebui sa o adopte, motiv pentru care oamenii de casting fac exercitii de imaginatie, frecvent.

Reclamele, videoclipurile muzicale, filmele sunt diferite atat prin concept cat si prin diversitatea personajelor. Un bun manager de casting nu se poate limita la baza de date a agentiei, motiv pentu care trebuie sa-si extinda cautarile si inafara agentiei de casting. In acest fel, in urma fiecarui proiect, New Media Casting ramane cu o baza de date mai bogata si mai proaspata.

Dupa prima selectie facuta de managerul de casting, urmeaza o a doua selectie facuta de regizor. Astfel se alcatuieste o lista scurta, iar persoanele care se afla pe aceasta lista vor participa la castingul filmat. In aceasta etapa participantii vor primi din partea echipei indicatiile necesare pentru a juca o scena din script, in fata camerei de filmat. Aceste probe sunt decisive si pe baza lor, regizorul va decide cu ce actori va colabora pentru proiectul respectiv.

De ce sa ma inscriu intr-o agentie de casting?

Inscrierea in baza de date a unei agentii este gratuita. Totodata, nu este necesar sa fii actor profesionist pentru a putea aparea in reclame sau filme. New Media Casting lucreaza cu oameni de toate varstele care pot veni din orice domeniu de activitate, datorita diversitatii cerintelor pe piata. Tot datorita acestei diversitati, copiii pot gasi o rampa de lansare intr-o astfel de agentie, de la o varsta foarte frageda. Asadar, daca ti-am starnit curiozitatea, poti gasi mai multe detalii legate de proiectele New Media Casting, dar si modalitatea de a aplica la aceste proiecte, pe site-ul agentiei de casting: www.newmediacasting.ro

 

 

Taguri: