Putini stiu asta! Ce manca zilnic Nicolae Ceausescu, TIRANUL care A INFOMETAT Romania

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 01:00

Cum arata meniul fostului dictator al Romaniei.

Intr-o carte publicata de doua autoare americane, Victoria Clark si Melissa Scott, intitulata "Cinele dictatorilor: Un ghid de prost gust pentru ospatarea tiranilor" ("Dictators' Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants") sunt scoase la iveala detalii uluitoare despre preferintele culinare si gusturile extravagante ale marilor dictatori ai lumii, printre acestea numarandu-se si cele ale fostului lider comunist Nicolae Ceausescu.

Fostul lider comunist, aflat la putere in Romania intre anii 1965-1989, evita sa consume preparate culinare care nu erau verificate inainte, de teama posibilelor otraviri.

Ceausescu era un mare consumator de musaca de legume, cu ou si smantana pe deasupra si adora piftia si saramura de crap, gatite in mod traditional romanesc. Fostul presedinte mai obisnuia sa manance, destul de des, friputra si salate cu rosii, ceapa si branza.

Si in rest, mancaruri destul de simple

Potrivit spuselor de cei din anturajul familiei Ceausescu, fostul lider comunist era un mare fan si al ciorbelor de stevie, a mancarii de spanac si urzici.

Dupa cum reiese din cartea Mariei Dobrescu, "La curtea lui Ceausescu", micul dejun al lui Nicolae Ceausescu era compus dintr-o cana de ceai cu lapte, o felie de sunca, una de branza si, ocazional, cate un ou fiert. Ca bauturi preferate, dictatorul alegea visinata, vinul alb sau tuica de pruna fiarta si indulcita. Cu ocazia sarbatorilor sau a aevenimentelor speciale, de pe masa familiei Ceausescu nu lipseau sarmalele, salata boeuf, fripturile si puiul la ceaun.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.