Sunt brunetele mai inteligente ca blondele? Specialistii au raspunsul!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 06 nov 2018, 15:52

Cunoastem cu totii celebrul stereotip legat de culoarea parului unei femei si cat de inteligenta este aceasta.

Cu toate acestea, cercetarile stiintifice par a spulbera miturile conform carora blondele ar fi mai putin istete fata de brunete sau roscate.

Potrivit unui studiu elaborat, inceput acum mai bine de 35 de ani, la care au luat parte 10.878 de femei, a iesit la iveala faptul ca blondele naturale au un IQ cu pana la trei puncte mai mare decat femeile cu parul negru sau roscat.

Astfel, IQ-ul mediu al blondelor naturale s-a dovedit a fi de 103,2, adica mai mare decat al satenelor care este de 102,7. Cat despre roscate, IQ-ul acestora este, in medie, de 101,2, pe ultimul loc situandu-se brunetele, cu un IQ mediu de 100,5.

Acest studiu a fost inceput in anul 1979, in cadrul sondajului national “National Longitudinal Survey of Youth 1979”, cunoscut ca NLSY79 si au fost intervievate femei cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani.

Un an mai tarziu, in 1980, participantele au fost supuse unui test folosit de Petagon pentru a stabili coeficientul de inteligenta care a inclus testatarea capacitatilor lingvistice, intelegerea textelor, verificarea cunostintelor matematice si a gandirii aritmetice. Pentru eliminarea prejudectilor cauzate de diferentele entice sau rasiale, din cadrul studiului au fost excluse femeile afro-americane si latino-americane, aceste avand, in general, parul mai inchis la culoare.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.