TOP 3 idei de design perfecte pentru o garsoniera cu stil

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 nov 2018, 17:56
video Foto(14)

De cele mai multe ori, amenajarea unei garsoniere poate reprezenta o sarcina destul de grea pentru designeri si arhitecti, tocmai datorita spatiului limitat.

Desi exista proiecte care pot parea imposibile la prima vedere, specialistii gasesc mereu metode ingenioase de amenajare a spatiului, intrucat acesta sa indeplineasca nevoile familiei si, in acelasi timp, sa constituie un tot unitar placut, un ambient relaxant si in pas cu noile tendinte. Ai nevoie de inspiratie pentru amenajarea garsonierei tale? In acest caz, trebuie sa stii ca poti sa obtii chiar tu un design unic si placut pentru spatiul in care locuiesti, fara sa fie nevoie sa apelezi la oameni special pregatiti in domeniu. Revistele de amenajari interioare si o serie de reguli esentiale, te vor ajuta sa ajungi la rezultatul dorit, iar acest articol te va inspira cu cateva exemple si idei de amenajare a unei garsoniere cu stil.

Iata cateva tipuri de design perfect potrivite unei locuinte mici, cu o singura camera

Modern Vintage, axat pe esential

Da, bugetul este si el foarte important si, pana la urma, reprezinta in cele mai multe cazuri, principalul factor dupa care te ghidezi in tot acest demers. Chiar daca acesta nu e unul foarte consistent, daca vei reusi sa redirectionezi banii exact catre lucrurile care conteaza, atunci sansele de a obtine un design perfect, sunt la degetul mic. 

Alege o paleta de culori nu foarte variata, in nuante deschise si calde, alaturi de materiale textile usoare si placute, precum catifeaua si bumbacul. Evita pielea inchisa la culoare si finisajele din lemn masiv. Alege usi de interior vopsite in alb sau gri, glisante sau din sticla securizata, pentru a creea senzatia de mai mult spatiu. 

Daca tema pe care te concentrezi este crearea unui spatiu functional, fara sa fie nevoie sa apelezi la piese de mobilier mascate sau canapele extensibile, avand loc atat pentru pat cat si pentru un loc separat de relaxare, atunci trebuie sa pui accentul pe un ambient cat mai luminos, fara sa incarci cu multe elemente decorative. In acest caz, spatiul de depozitare trebuie sa primeasca o atentie sporita, iar fiecare metru patrat necesita o intrebuintare clara, in functie de nevoile tale. 

Stilul modern-vintage are la baza o amenajare minimalista, cu accente retro, insa in forme cat mai simple si clare. Separa spatiile cu ajutorul finisajelor, respectiv tipurilor de parchet sau gresie, folosindu-le ca delimitare intre bucatarie si living/ living si dormitor, chiar daca aceasta se afla intr-un singur spatiu.

 

Industrialul, intr-un spatiu mic si creativ

Desi stilul industrial este adesea folosit in amenajarea incaperilor de dimensiuni mai mari, acesta poate atrage atentia cu succes, intr-un mod pozitiv, chiar si intr-o garsoniera de dimensiuni mai mici. Iti doresti o amenajare industriala, insa nu stii cum sa avantajezi spatiul? Culorile si texturile sunt cheia. Iar acest lucru nu este greu de realizat, daca tii cont de cateva aspecte importante, care vor decide intreg ambientul.

Caramida da senzatia de spatiu inchis, insa daca vei alege un perete mic pe care sa il amenajezi urban, cu piatra, muschi sau licheni, el poate servi ca elemente de decor important in intreaga locuinta. Astfel, poti apela numai la elementele strict necesare in intreg spatiul, fara sa fie nevoie sa te folosesti de accente puternice atunci cand alegi mobila sau textilele.

Spatiul trebuie sa fie decorat coerent si foarte atent amenajat, cu elemente naturale si metal, iar secretul industrialului este sa lasi la vedere unele finisaje si tevi, pe care in mod normal le-ai ascunde in perete. Iata un prim avantaj al acestei amenajari si anume faptul ca nu va trebui sa imbraci toti peretii, drept urmare sa pierzi cate putin din spatiu. Mai mult de atat, stilul industrial poate fi obtinut printr-o amenajare foarte ieftina, deoarece poti folosi mobila mai veche, metalica sau chiar reconditionata sau imbunatatita prin culoare si aspect. Daca esti o persoana creativa, atunci te poti distra confectionand singur elemente de decor, impreuna cu alte utilitati ale casei.

Clasic si modern, intr-o combinatie spectaculoasa

Daca pana acum te-ai gandit la amenajare ca la un tot unitar din acelasi film cromatic, intr-un stil bine definit, afla ca unui spatiu mic i se potriveste de minune un design complex, diversificat si ingenios! Daca esti o persoana creativa, cu siguranta te-ai gandit la diverse metode prin care sa iti personalizezi locuinta dupa stilul si gusturile proprii, insa nu tot timpul te poti decide intre doua piese de mobilier, doua tipuri de covoare sau culori total diferite. 

Daca vrei sa iti amenajezi garsoniera cu stil, insa in acelasi timp sa obtii mai mult spatiu vizual, opteaza pentru amestecul de clasic cu modern, intr-o maniera cat mai simpla: adapteaza. Poti folosi piese de mobila mai veche, pe care sa le incluzi intr-un ambient modern si minimalist, alaturi de elemente decorative colorate, simple si moderniste, obtinand un design contemporan, perfect pentru o locuinta in inima orasului.

Incorporeaza electrocasnicele cat mai bine, apeleaza la unele moderne si utile, de calitate, iar restul elementelor din casa pot sa provina chiar si din lucruri vechi, pe care initial nu credeai ca le vei mai folosi. Atragand atentia asupra calitatii, este important, asa cum s-a regasit si mai sus, sa e axezi pe ceea ce este cu adevarat util in incapere, punand accent pe calitate si gust.

Mobila clasica, veche, va arata mereu bine intr-o incapere cu stil, iar in acest caz de combinare a stilurilor de design, iti poti permite cu usurinta sa uiti de efectul pe care il poate avea lemnul masiv in incaperile mici si sa profiti de spatiu asa cum se cuvinte, pentru o aglomerare de spatiu inteligenta, care poate sa pacaleasca vizual-sa dea senzatia de mai mult spatiu.

Cele de mai sus sunt stilurile cele mai nonconformiste in amenajarea unui spatiu mic, insa potrivite pentru cei care isi doresc un design unic, care sa avantajeze un apartament de dimensiuni reduse. Indiferent de stilul pe care il vei alege, este important ca acesta sa se plieze nevoilor tale, in armonie cu stilul personal.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.