Este bogată în vitamine şi microelemente, scoate din organism toxinele, îmbunătăţeşte funcţionarea tractului intestinal, protejează ficatul şi inima de boli. Cu ajutorul sfeclei roşii ne putem testa starea de sănătate, apelând la un exerciţiu simplu:
Consumaţi câte 100 ml. suc de sfeclă roşie, zilnic, şi mâncaţi o salată de sfeclă crudă, dată prin răzătoarea fină. Repetaţi acest procedeu timp de 3 zile. Urmăriţi schimbările de culoare a urinei.
Observaţii importante:
Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal, din sfeclă roşie cu tot cu coajă, spălată foarte bine.
Este bine să nu beţi imediat sucul de sfeclă; lăsăţi-l timp de 2-3 ore, pentru a se evaporă unele ingrediente ce pot produce efecte negative, precum dureri de cap, stări de greaţă, etc.
Combinaţi sucul de sfeclă roşie cu suc de morcov.
Cititi continuarea pe kfetele.ro