Cum recunosti un MINCINOS. Gesturile carei il dau de gol!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 15 nov 2018, 17:19

Comportamentul care ii tradeaza pe mincinosi.

Un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din Massachusetts a dovedit ca in jur de 60% dintre adulti mint in mod sitematic, la cel putin fiecare 10 minute. Astfel, oamenii tind sa fie din ce in ce mai obisnuiti cu lipsa de onestitate si mai toleranti cu obiceiul de a minti. Motivele pentru care mintim sunt nenumarate si chiar daca suntem obisnuiti sa alteram adevarul in mod constant, exista anumite semne care ne dau de gol cand mintim.

Haideti sa aflam cum ne putem da seama cand cineva ne minte.

  • Cand i se pune o intrebare directa, cel care mine isi schimba brusc directia capului si ritmul respiratiei i se modifica dintr-o data. Chiar si tonalitatea vocii incepe sa i se schimbe un pic.
  • Persoana care minte tinde sa repete cuvinte sau fraze, pentru a incerca sa se convinga pe sine si pe cei din jur ca cea ce spune este adevarat.
  • Oamenii care mint isi misca des picioarele – semn ca se simt inconfortabil si doesc sa plece, sa evite o anumita situatie.
  • Mincinosii, in anumite situatii, isi ating sau acopera gura – pentru a nu raspunde anumitor intrebari si a bloca procesul de comunicare-, dar si anumite aprti ale corpului precum gatul, capul, pieptul, abdomenul.
  • Mult prea multe informatii inutile, oferite in cadrul unei discutii poate fi, de asemenea, un clar ca cineva nu spune adevarul.