Doare un implant dentar? 3 pareri ale pacientilor despre aceasta interventie stomatologica

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 15 nov 2018, 14:18

Mulţi sunt aceia care au nevoie de un implant dentar, fie ca au lipsa una, doua, maxim trei masele, fie ca este vorba de cazurile mai avansate cand boala parodontala si-a facut cunoscuta evolutia iar o parte din dinti nu mai pot fi salvati.

Lipsa chiar si a unei singure masele poate schimba confortul si starea de bine a persoanei. Aceasta evita sa mai mestece alimentele in mod egal pe ambele parti, iar zambetul afisat larg alta data este urmarit acum de disconfortul estetic al maselei lipsa.

Din fericire, procedura de implant dentar este cea care reuseste sa redea pacientilor in timp scurt si fara dureri zambetul sanatos si plin de incredere. 

Din pacate nu putine sunt persoanele care inca nu trec la actiune dintr-o serie de temeri, precum durerea sau pretul. 

Afla din randurile de mai jos cele mai importante 3 lucruri pe care le spun pacientii despre aceasta procedura, pareri pe care si tu ai vrea sa le sti.

1. Implantul dentar si-a meritat toti banii

Pentru nimeni nu este usor sa faca o cheltuiala suplimentara, mai ales cand este vorba nu de pretul unui detartraj, ci de al unui implant dentar. Este bine in primul rand sa cunosti din ce se compune acest pret al unui implant dentar. Apoi, tine cont ca plata o vei face in rate. Clinicile stomatologice stiu sa se alinieze foarte bine nevoilor pacientilor. Exista posibilitatea de plata in rate - pana la 36 de rate.

Daca vrei sa stii parerea pacientilor despre pretul implantului dentar, afla ca cei mai multi, uitandu-se retrospectiv, sunt incantati de decizia luata si spun ca este cea mai buna investitie pe care au facut-o vreodata. 

Implantul dentar a reusit sa le redea zambetul increzator. Ei nu se mai tem ca proteza dentara se misca, nu se mai crispeaza atunci cand ar trebui sa zambesca sau nu mai refuza alimente care nu sunt destul de moi. Au investit asadar in sanatatea, fericirea si starea lor de bine, lucru de care erau privati odata cu pierderea dintilor.

2. Implantul dentar nu doare

Multe persoane au frica de dentist si asociaza vizita la stomatolog cu durerea. Acesta este si un motiv care ii impiedica sa treaca la actiune si sa solicite specialistului interventia de implant dentar.

Pacientii care au trecut prin asta, au fost insa placut surprinsi sa observe ca procedura a fost cu mult mai simpla decat s-au asteptat, in plus, fara pic de durere datorita anesteziei. Nu a fost vorba nici de o durere dupa implant dentar, din simpul fapt ca au urmat prescriptia medicala (antibiotice si analgezice) recomandata de medicul dentist.

Ei au mentionat ca s-au dus in cabinet cu frica si emotie, cu un mare gol in stomac provocat de gandul durerii si nu le-a venit sa creada ca totul s-a intamplat atat de repede, fara niciun fel de durere.

Este firesc sa avem idei preconcepute, si tocmai de aceea este cel mai bine se ne documentam inainte. La prima vizita in cabinetul stomatologic (consultul initial) vei afla tot ce ai nevoie sa stii despre procedura de implant dentar.

3. Implantul dentar arata si se simte ca dintii naturali

Bucuria foarte mare a pacientilor este sa isi vada din nou dantura intregita. Multi isi doresc sa scape de proteza mobila, sa nu mai aiba grija acesteia, sa poata avea din nou sentimentul propriilor dinti cu ajutorul carora sa poata musca dintr-un mar sau orice aliment mai tare. Acest lucru este posibil cu ajutorul implantului dentar.

Prin urmare, cand tratamentul cu implant dentar a luat sfarsit, cei mai multi pacienti au fost entuziasmati sa vada ca dantura lor arata ca una naturala, in plus o simt ca pe cea adevarata. Nici macar ei, nu ar zice ca au avut vreodata dinti lipsa. 

Confortul psihologic este urias sa vezi ca ai putut recastiga propria dantura si o ai din nou la calitatea si aspectul estetic pe care le stiai. Este un sentiment grozav pe care multi pacienti l-au trait si au incercat sa il exprime in cuvinte pentru a-i incuraja si pe altii.

In concluzie, inainte de a pune o eticheta sau alta procedurii de implant dentar, este bine sa te documentezi, sa afli raspunsuri de la sursa, fie ca este vorba de medicul implantolog sau de pacientii care au primit recent un implant dentar de calitate intr-o clinica cu specialisti buni si aparatura moderna.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.