Idei creative pentru decorarea casei de sarbatori

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 16 nov 2018, 14:16

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, aducand cu ele magia, coloritul si stralucirea.

Tocmai aceste lucruri ii face pe oameni sa le astepte cu nerabdare si, in spiritul Craciunului, sa isi decoreze casele, in ton cu efectul magic pe care acesta il are asupra tuturor. Este un prilej bun de a te conecta cu cei dragi si de a impaturi amintiri, iar decorarea locuintei poate sa devina un proiect frumos si relaxant, pentru intreaga familie. De aceea, acest articol ti-a pregatit cateva idei interesante pentru decorarea casei tale, in asteptarea sarbatorilor de iarna.

Creeaza momente frumoase, confectionand manual decoratiuni pentru locuinta!

Globuri pentru brad, pictate si decorate manual

In marile magazine vei gasi decoratiuni de toate felurile, care iti fura privirile de fiecare data, incat iti este foarte greu sa te hotarasti. Ce ar fi sa iti confectionezi propriile decoratiuni, exact pe gustul tau? Poti picta globurile si le pot adauga accesorii in diferite culori, in functie de paleta cromatica stabilita pentru ornarea bradului.

In felul acesta, poti petrece momente de relaxare impreuna cu familia si, mai mult de atat, vei economisi o parte din banii dedicati ornamentelor care, de regula, nu sunt foarte ieftine. Asadar, daca te-ai gandit sa faci o mica schimbare anul acesta, cu siguranta globurile vechi, infrumusetate si pictate vor arata perfect in bradul tau si, astfel, poti arata intregii familii abilitatile tale artistice!

Decoreaza cu lumina in intreaga casa

Lumina face aceasta sarbatoare sa fie una magica. Becurile colorate si instalatiile care sclipesc in intuneric, fac ca totul sa fie plin de magie si iti ofera un sentiment de care sa te bucuri neincetat. Transforma serile de iarna in momente speciale, cu ajutorul luminilor, care vor completa perfect intreg decorul. Daca locuinta ta nu permite patrunderea luminii naturale in casa, te poti folosi de benzi cu led, inlocuind vechile surse de iluminare.

Acestea pot fi cu lumina alba sau galbena, in functie de incaperea in care vor fi montate sau in functie de preferintele tale si cat de mult vrei sa se apropie de lumina naturala. Pentru ca decoratiunile interioare nu pot fi complete fara cateva elemente care sa iti infrumuseteze curtea si gradina, poti apela la proiectoare led, pentru a lumina spatiul si, cu ajutorul lor, poti atrage atentia asupra unor accesorii si elemente pentru curte, in ton cu sarbatorile.

Aranjarea mesei de craciun, cu suporturi pentru lumanari

Lumanarile creeaza senzatia de intimitate si infrumuseteaza orice spatiu cu lumina si parfumul lor. Alege o aroma relaxanta, in ton cu sarbatorile, precum scortisoara, marul sau aromele florale, pentru o ambianta cat mai placuta. Daca in restul timpului nu te-ai ocupat de acest mic aspect, legat de decorarea casei, acum este momentul perfect pentru a completa decorul, cu ajutorul micilor detalii de acest gen.

Poti creea suporturi de lumanari, cu elemente inspirate din natura, precum crengutele de brad si in cativa pasi simpli, iti poti creea suporturi pentru lumanari, care sa infrumuseteze masa de Craciun. Momentele petrecute in familie, in cadrul unei cine calduroase, sunt cele care apropie membrii familiei si care creeaza un sentiment placut, unic.

Poti folosi un suport din plastic, pe care sa il umpli cu pietricele sau pamant in care sa plantezi cateva plante suculente, in mijlocul carora sa asezi lumanari parfumate, in aromele tale preferate. Muschii si lichenii decorativi sunt si ei o varianta foarte buna pentru ornamente, usor de folosit si care ofera un aspect placut incaperii. Poti, de asemenea, sa asezi cateva globuri mici pe langa suport, care sa inspire momentele frumoase si sa te duca cu gandul la aceasta perioada magica din an. 

Sunt o multime de variante prin care iti poti infrumuseta locuinta cu decoratiuni de Craciun, iar tot ce ai nevoie este putina imaginatie si lucru in echipa, alaturi de cei dragi tie. Astfel, locuinta ta se va transforma intr-un loc magic, in ton cu sarbatorile.

 

Taguri: