Profită de Blec Fraidei şi comandă online de la Altex!

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 20 nov 2018, 17:43

Timpul liber este deseori unul dintre lucrurile după care tânjeşti cel mai mult: încerci să furi câteva minute din activităţi care îţi plac mai puţin şi să le investeşti în aşa fel încât să simţi că ziua nu a trecut pe lângă tine fără să te bucuri de ea.

Cu siguranţă ai trucurile tale, care te ajută în acest sens: în timp ce şeful nu e la birou, arunci un ochi la oferta de maşini de spălat rufe, în tramvai mai citeşti două pagini din cartea preferată, iar înainte de culcare încerci să mai rezişti zece minute şi să termini filmul început cu o seară înainte.

 

Cumpărăturile îţi ocupă săptămânal sau chiar zilnic o grămadă de timp, pe care l-ai putea petrece altfel decât stând la cozi, plimbându-te printre rafturi şi cărând pungi. În ziua de astăzi, când tehnologia a evoluat în multiple direcţii, e mai uşor ca oricând să cumperi fără efort şi consum de energie: aproape orice produs poate fi găsit online, la oferte la fel de bune sau uneori chiar mai bune ca în magazinele fizice.

 

Având în vedere că noiembrie este luna Black Friday, ai ocazia să achiziţionezi în sfârşit produsele preferate la preţuri incredibile. Altex a intrat deja în perioada de mega reduceri şi te aşteaptă cu aproape tot ce ţi-ai putea dori, de la telefoane, laptopuri şi console, până la cosmetice, maşini de spălat vase şi multe, multe altele. Află în continuare cum comanzi, cum plăteşti produsele şi cum intri în posesia lor, astfel încât să faci cumpărături simplu şi inteligent:

 

1. Alege produsul sau produsele care te interesează

Intră în categoria din care face parte ceea ce îţi doreşti şi alege în funcţie de necesităţi şi preferinţe. Vei observa că promoţiile sunt bine semnalizate, aşa încât să nu ratezi produsele aflate la ofertă. Multe produse au trecute, pe lângă descriere şi specificaţii tehnice, şi comentarii ale altor clienţi ce au cumpărat, astfel încât să poţi afla mai multe detalii. Dacă obiectul dorit nu are încă niciun comentariu, îţi poţi face o idee citind caracteristicile, astfel încât să ştii exact ce cumperi. Poţi ordona produsele din pagină în funcţie de diverse criterii, pentru a găsi mai uşor ceea ce cauţi. Odată produsul ales, adaugă-l în coş şi treci la pasul următor. Nu uita să verifici de fiecare dată şi ofertele speciale, afişate pe prima pagină a site-ului.

 

2. Mergi la coşul de cumpărături şi decide ce şi cât achiziţionezi

În coşul de cumpărături vizualizezi ce ai ales din site şi ai posibilitatea să modifici cantitatea produselor comandate sau să ştergi un produs ales.

 

3. Completează-ţi cu atenţie datele şi adresa

Cel mai util ar fi ca la acest pas să ai cont sau, dacă nu ai deja unul, să îl creezi chiar acum şi să nu mai fie nevoie pe viitor să îţi completezi datele când cumperi.  În cazul în care ai deja contul, ţi se va cere să te autentifici pentru a putea finaliza comanda.

În continuare, completează datele de facturare. Ai opţiunea de a comanda ca persoană fizică sau ca persoană juridică. Odată completată adresa de facturare, ţi se va cere să menţionezi o adresă de livrare a produselor comandate, în cazul în care cele două adrese nu sunt una şi aceeaşi.

 

4. Alege modalitatea de plată

Poţi achita prin card de credit sau debit, ordin de plată, rate Credex sau numerar la livrare. Ce înseamnă fiecare metodă? Simplu: pentru plata online, cardurile acceptate sunt Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro. Pentru a plăti, vei completa datele necesare prin sistemul securizat de plăţi online.

 

Dacă alegi metoda ordinului de plată, la finalul procesului de comandă primeşti pe e-mail avizul de plată trimis de către PayU, iar în baza acestuia poţi plăti prin Online Banking sau direct la un ghişeu al băncii, în contul indicat pe aviz. După ce banii sunt vizibili în contul Altex, comanda este confirmată şi procesată pentru livrare. Poate dura 5 zile de la momentul plăţii, până la momentul în care comanda se confirmă.

 

Dacă vrei să plăteşti prin Credex, alege modalitatea de plată 'Rate online prin Credex', intră în legatură video cu un consultant financiar şi semnează online contractul. Asigură-te ca ai la îndemână cartea de identitate şi un dispozitiv cu acces la camera video şi microfon.

În cazul în care alegi plata la livrare, vei achita odată cu sosirea curierului.

Taxa de comandă, care se achită pentru comenzi sub 200 de lei, este de 15 lei. Pentru anumite electrocasnice mari, valoarea taxei este de 25 de lei şi îţi va apărea vizibilă în coş.

 

5. Urmăreşte comanda şi primeşte-o direct la uşă, prin curier

În contul tău poţi vizualiza toate comenzile plasate online, precum şi statusul acestora la un anumit moment. Cum urmăreşti comanda Altex în funcţie de status? Dacă îţi apare ca ”nouă”, înseamnă că a fost înregistrată cu succes şi urmează a fi procesată. Dacă este ”în procesare”, comanda e prelucrată şi urmează procedura de livrare. Dacă apare ”în curs de livrare,” eşti pe cale să o primeşti. Statusul final al comenzii este “livrată”. Dacă o anulezi, ţi se va specifica faptul că e anulată.

 

Comenzile plasate şi confirmate în timpul săptămânii sunt livrate în termen de 1-3 zile şi livrate de curier chiar la uşa locuinţei tale. În cazul în care este o perioadă aglomerată – cum este cea de Black Friday – sau condiţiile meteo sunt foarte proaste, e posibil să existe întârzieri.

 

Returnarea la Altex este posibilă în condiţiile în care nu deteriorezi produsul, în termen de 14 zile de la ziua când primeşti produsul. Dacă doreşti să faci retur pentru un produs Altex, poţi merge în orice magazin cu produsul în ambalajul original, accesorii şi documentele însoţitoare sau poţi completa formularul de pe site.

 

Îţi urăm spor la cumpărături – cu siguranţă vei descoperi că e mult mai comod şi mai uşor să faci shopping online!

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.