Intrarea Maicii Domnului in Biserica! Ce nu ai voie de faci de Sarbatoarea Luminii!

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 21 nov 2018, 10:45

Intrarea Maicii Domnului in Biserica, Sarbatoarea Luminii sau Ovodenie este prima mare sarbatoare din Postul Craciunului,

Exista si restrictii in aceasta zi importanta in calendarul ortodox. In traditia populara, Intrarea Maicii Domnului in Biserica mai este numita si Vovidenia sau Ovidenia. Sarbatoarea Maicii Domnului este asociata cu simbolurile luminii, candela, lumanarea, focul si soarele. 

Credinta populara spune ca de Vovidenie si de Craciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot intelege graiul animalelor. Este momentul in care credinciosii se roaga pentru indeplinirea dorintelor din viata lor. 

Cum va fi vremea de Vovidenie, asa va fi toata iarna. Daca noaptea va fi senina, anul viitor va fi secetos si pomii nu vor avea rod bogat, in schimb, daca va ninge, va urma o iarna cu multa zapada si un an roditor. 

Impotriva farmecelor si a pagubei, se ung usile si ferestrele cu usturoi pentru a invinge spiritele rele.  

In aceasta zi nu este bine sa spalati haine si nu este bine sa fiti suparati pe cineva.

Daca se intampla acest lucru, e bine sa va impacati imediat. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.