Piatra decorativa - 5 idei pentru a pune in evidenta peretii din casa ta

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 21 nov 2018, 15:23
video Foto(5)

Ti s-a intamplat sa intri in casa si sa simti ca ceva ii lipseste, un element de diferentiere, un aspect creativ, o culoare anume?

Daca iti doresti sa aduci un caracter unic casei tale, atunci ia in considerare prezenta pietrei decorative. Este un material care are avantajul de a fi unic, prin simplul fapt ca nu vei gasi doua placi de piatra identice, care sa aiba acceasi textura si nuanta. 

Un perete din piatra decorativa are capacitatea de a schimba complet imaginea unei incaperi si de a-i oferi personalitate. Iata mai jos cateva idei de inspiratie!

1. Piatra decorativa in bucatarie

Bucataria este un loc unde poti insera cu succes piatra decorativa, oferindu-i o nota de eleganta. Alege sa plachezi cu piatra peretele din zona de lucru, acolo unde ai blatul. Opteaza pentru ardezie in nuante inchise - verde, gri, negru antracit, daca iti doresti sa faci contrast cu o mobila de bucatarie alba si sa obtii un aspect modern, sofisticat. 

Alege nuantele de crem, ocru sau chiar alb (ia in considerare si marmura) daca vrei sa aduci cat mai multa luminozitate spatiului in care gatesti.

2. Piatra decorativa in living

Spatiile mari pot face dificila concentrarea pe un anume element de design. Un perete de piatra plasat strategic in living (ca de exemplu in spatele televizorului) poate actiona ca un punct focal. Ia in considerare panelurile din piatra naturala care sunt foarte usor de montat. Ai posibilitatea sa optezi pentru culori calde, pentru culori inchise sau pentru un panel din piatra in nuante multicolore. 

Cu ajutorul unor spoturi de lumina plasate pe peretele din piatra, te vei bucura de un living primitor si o atmosfera calda. Farmecul va fi dat si de mixul de materiale prezente in camera.

3. Piatra decorativa in baie

Poti alege sa ai toti cei patru pereti din piatra sau doar unul singur, cel din zona dusului/a cazii sau peretele unde sunt amplasate chiuveta si oglinda. 

Recomandarea este sa folosesti mozaicul, daca optezi pentru placarea unui singur perete. Gasesti mozaic in diferite finisaje, precum polisat, scapitat sau antichizat. 

Opteaza pentru un mozaic din travertin sau marmura cu efect 3D si vei oferi baii tale un caracter dinamic, o structura cu adevarat sculpturala. 

Nu iti fie teama nici sa plachezi toti cei patru pereti cu piatra naturala. Tine cont ca albul, nuantele deschise de galben, crem, ocru, gri foarte deschis ale diferitelor tipuri de piatra vor face ca baia ta sa para si mai mare. 

In privinta preturilor, piatra decorativa se adapteaza oricarui buget, gasesti asadar piatra decorativa ieftina.

4. Piatra decorativa in dormitor 

Un dormitor este necesar sa inspire multa caldura si liniste, sa fie confortabil si simplu, sofisticat si elegant in acelasi timp, indiferent de stilul de decorare. 

Daca vrei sa obtii de la dormitorul tau toate acestea, atunci un perete din piatra decorativa este solutia ideala. Recomandarea este un panel din ardezie, limestone (calcar) sau quartit. Corpurile de iluminat cu design minimalist si finisaj cromat pot completa ideal peretele placat cu paneluri.

Evita culorile tari si imprimeurile incarcate in dormitorul tau.

5. Piatra decorativa in hol

Un hol cu piatra decorativa va da viata unui spatiu de tranzit al casei. O optiune foarte buna este aceea de a avea un perete placat cu piatra chiar la intrare. Primul contact cu locuinta ta va fi in felul acesta plina de originalitate. Vei oferi musafirilor o primire calduroasa si o prima impresie de nota 20.

Ceea ce trebuie sa retii este ca piatra naturala este de diferite tipuri, culori, texturi, prin urmare posibilitatile de design cu ajutorul ei sunt multiple.

Acceseaza magazinul PIATRAONLINE, familiarizeaza-te cu varietatea tipurilor de placari din piatra ce pot imbraca peretii casei tale, primeste consiliere si realizeaza proiectul pe care ti l-ai imaginat!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.