Apa de izvor: Sănătatea din natură

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 21 nov 2018, 15:31

Apa înseamnă viaţă. Corpul nostru este compus din 60% apă, iar sănătatea şi bunăstarea noastră se bazează în primul rând pe această „licoare vie”.

Buna funcţionare a celulelor, a organelor şi a ţesuturilor organismului uman este dictată de o hidratare corespunzătoare. Temperatura corpului este reglată de apă, pe care o pierdem constant prin respiraţie, transpiraţie şi digestie. Este foarte important să potolim „setea” corpului nostru consumând suficientă apă, dar şi legume, fructe sau preparate în care o regăsim. Cu toate că mulţi dintre noi trecem cu vederea acest detaliu, provenienţa apei este foarte importantă. Studiile demonstrează că apa de izvor este cea mai pură, curată şi proaspătă opţiune pe care o avem, fiind ferită de orice tip de tratament artificial. 

Apa de izvor este natural alcalină

Apa de izvor este definită ca fiind complet naturală şi este colectată din surse subterane. Chiar dacă în timpul unei vacanţe la munte putem da peste un izvor şi putem colecta singuri apa,  în cazul în care nu avem această opţiune, sursele din care o cumpărăm sunt foarte importante. Un producător de încredere va îmbutelia apa în stadiul ei natural, alcalin, doar după ce a fost supusă testelor, pentru a se asigura că este ferită de contaminare sau bacterii. Asta nu înseamnă că apa este procesată sau alterată în vreun fel. 

Cei mai buni producători vor colecta apa direct din surse neatinse de om, din munţi, unde izvoarele există de mii de ani şi au un echilibru perfect de minerale. Apa ce curge prin aceste izvoare este formată în urma ploilor şi a zăpezii ce se topeşte pe munţi, iar prin traseul ei subteran se filtrează automat de-a lungul anilor.

Beneficiile apei de izvor

Izvoarele naturale sunt considerate cele mai sigure surse din care putem bea apă, având un filtru natural şi o mulţime de minerale de care organismul nostru are nevoie. Principalele beneficii ale apei de izvor sunt următoarele:

În apa de izvor nu se găseşte niciun fel de toxină şi are compoziţia minerală perfectă pentru sănătatea noastră.

Apa de izvor este natural alcalină, fiind ferită de orice tip de procesare prin care i s-ar putea adauga minerale sintetice.

Apa de izvor este în cea mai pură formă şi este cel mai natural mod în care ne putem hidrata, oferit de natură.

Apa de izvor este cea mai sigură formă de hidratare pentru copii.

Gustul apei de izvor este unul natural şi va îmbunătăţi calitatea mâncării sau a băuturilor preparate cu ajutorul ei.

Mineralele ce se regăsesc în apa de izvor sunt: calciu, magneziu, potasiu şi sodiu.

Diferenţa din apa de la robinet şi cea de izvor

Apa de la robinet este trecută prin diferite procese chimice ce pot fi dăunătoare organismului nostru. Întotdeauna trebuie să fim foarte atenţi atunci când folosim această sursă de apă şi dacă este posibil, să o evităm. Un filtru sau un aparat de testare este un element foarte important pe care ar trebui să îl avem mereu la îndemână, mai ales dacă printre cei care folosesc această apă se află şi copii. Organismul unui copil este mult mai sensibil la aceste chimicale ce rămân în urma procesării şi tratării apei. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.