Scortisoara, pentru ca despre ea vorbim, este condimentul nelipsit din bucataria nimanui mai ales in sezonul rece. Ce nu stiu multi este faptul ca uzual condiment are o multime de benefcii pentru sanatate.
Este un remediu excelent impotriva durerilor de cap, este benefic in afectiunile digestive si contribuie la scaderea colesterolului intr-un timp foarte scurt.
Mai mult, numeroase cercetari facute de oamenii de stiinta au scos la iveala faptul ca scortisoara contine elemente importante in lupta impotriva diabetului de tip 2.
Specialistii in nutritie sustin ca scortisoara este benefica si in lupta impotriva kilogramelor, aceasta ducand la micsorarea apetitului. Astfel, cand simtim nevoia sa rontaim ceva, este suficient sa inhalam mirosul unui amestec dintr-o picatura de ulei de scortisoara si una de ulei de portocala, pentru ca pofta sa dispara.
In plus, pulberea de scortisoara, in amestec cu pudra de cafea sau ciocolata, inhiba crearea unor substante toxice care au efect nefast asupra neuronilor, ajutant, in felul acesta, la prevenirea si chiar la stoparea evolutiei