Cum se poarta corect lentilele de contact colorate: Intrebari frecvente

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 nov 2018, 14:10

Fiecare dintre noi ne dorim uneori o schimbare de look, care sa ne faca sa aratam si sa ne simtim altfel.

Daca nu stiti inca ce sa faceti pentru aceasta, puteti incepe prin a testa o pereche de lentile de contact colorate, care vor transforma complet nuanta naturala a ochilor vostri. 

Alegeti cele mai bune lentile verzi, albastre sau violet, pentru a obţine o schimbare de imagine care nu va trece neobservata. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari ale utilizatorilor de lentile colorate si raspunsurile la acestea. Astfel, veti sti cum sa purtati corect aceste accesorii importante. 

Lentilele colorate functioneaza la fel ca celelalte?

Lentilele colorate prezinta o zona exterioara si una meridiana, iar centrul acestora este transparent. Astfel, vizibilitatea utilizatorilor nu este obstructionata in niciun fel de designul special al acestor accesorii optice. Prin urmare, lentilele colorate au la baza acelasi sistem de functionare ca si celalalte. 

In functie de nevoile voastre, puteti opta pentru lentile colorate cu dioptrii sau fara.  Cele din prima categorie sunt dispozitive medicale care indeplinesc si un rol estetic, iar cele fara dioptrii indeplinesc o functie pur cosmetica. O vizita la medicul oftalmolog este necesara in prealabil, pentru alegerea lentilelor de contact colorate, potrivite nevoilor voastre.

Cat timp pot fi purtate lentilele de contact colorate?

La fel ca in cazul celorlalte lentile de contact, şi in cazul celor colorate puteti opta pentru perioade diverse de intrebuintare, in functie de nevoi si preferinte. 

Puteti opta pentru lentile de unica folosinta in etapa de testare a noii culori. In plus, este recomandata purtarea lentilelor colorate cu purtare zilnica si atunci cand faceti trecerea de la ochelari la lentile. Acestea nu necesita intretinere, fiind schimbate in fiecare zi. Astfel, va veti putea obisnui cu usurinta cu purtarea acestora. 

O alta varianta pe care o aveti la dispozitie este reprezentata de lentilele colorate cu schimbare lunara. Acestea pot fi purtate zilnic, timp de 30 zile, fiind special concepute pentru o astfel de utilizare. 

Acordati atentie instructiunilor de utilizare ale fiecarui tip de lentile alese, pentru a fi siguri de corectitudinea modului in care le purtati. 

Purtarea lentilelor colorate prezinta riscuri?

Orice accesoriu optic trebuie sa fie ales cu grija si purtat corect, pentru a nu produce efecte negative asupra ochilor. Rolul lentilelor de contact colorate este acela de corectare a deficientelor de vedere atunci cand sunt cu dioptrii. 

In plus, acestea ajuta la schimbarea nuantei naturale a irisului atunci cand sunt alese cu scop pur cosmetic. Indiferent de rolul lor, aceste accesorii trebuie sa fie intretinute corespunzator, pentru a nu prezenta riscuri pentru sanatatea ochilor vostri.

Iata cateva recomandari practice in acest caz:

Acordati atentie sporita igienei atunci cand schimbati lentilele de contact colorate. Nu inlaturati sau introduceti lentilele in ochi fara spalarea in prealabil a mainilor.  Nerespectarea acestei reguli de baza poate conduce la aparitia bacteriilor sau a germenilor care ar putea provoca infectii oculare. 

Asigurati-va ca optati pentru produse originale, care respecta cerintele de conformitate a calitatii in vigoare, pentru a evita riscul de aparitie a efectelor adverse. 

Nu purtati lentilele de contact colorate mai mult decat este recomandat. O astfel de practica ar putea provoca uscarea sau iritarea ochilor, prin impiedicarea permeabilitatii, dupa expirarea termenului de valabilitate. 

Cea mai buna varianta de mentinere a sanatatii ochilor este preventia. Pentru aceasta, alegeti lentilele de contact potrivite, purtati-le corect si intretineti-le corespunzator. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.