Ei bine, obiceiul conumului produselor pe baza de cafea si lapte de la automate este mult mai nociv decat ne-am putea inchipui.
In primul rand, lichidul negru si gustos care ar trebui sa ne invioreze numai cafea sau lapte nu contine. Clasicele bauturi pe care le putem lua de la automatele de cafea – caffe latte, espresso machiatto, capuccino etc. – sunt facute din apa, zahar, pudra de lapre (lapt praf semidegresat 1,5%, zer si lactoza), cafea solubila (in proportie de 3,3%) si urme de soia.
“Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleasi enzime ca erbivorele. Forteaza stomacul. Producatorii recurg la ea ca sa ingroase lichidul. In loc sa puna frisca sau spuma de lapte, le inlocuiesc cu astfel de chimicale”, explica medicul Mihaela Ionescu, potrivit doctorulzilei.ro.
Potrivit nutritionistilor, cafeaua solubila instant este procesata de cinci ori mai greu de ficat, decat cafeaua boabe proaspat macinata.
Si de parca toate aceste lucruri nu erau de ajuns, ganditi-va putin la faptul ca respectivele aparate sunt un loc propice dezvoltarii bacteriilor daca nu sunt curatate si intretinute des.
De-a lungul timpului, s-au facut o multime de investigatii care sustin decoperirea bacteriei E. coli in automatele de cafea, potrivit insideedition.com.Cele mai bune optiuni, in cazul in care aveti nevoie de o cafea luata la pachet, in graba, in drum spre serviciu, raman aparatele automate care macina pe loc boabele.