Un cercetator japonez, specializat in biologie celulara, a descoperit o dieta care, bazandu-se pe reducerea programului de alimentatie, duce la pierderea kilogramelor in plus, la regenerarea celulara si la incetinirea procesului de imbatranire.
Principiul descoperit de Yoshinori Ohsumi, laureat al Premiului Nobel pentru Fziologie si Medicina, in 2016, ajuta si la protectia impotriva cancerului de piele, scade riscul aparitiei cancerului de san si al tensiunii arteriale. Desi pana acum se credea ca mancatul putin si des duce la incetinirea cumularii de grasiem din organism, Ohsumi contrazice aceasta teorie.
In acest sens a fost efectuat un test in cadrul caruia fereastra alimentara a anumitor persoane a fost redusa la 12, 8, 6 sau 4 ore.
Potrivit teoriei cercetatorului, acest mod de alimentatie are beneficii precum: protectia impotriva ultravioletelor, a cancerului de piele si incetinirea procesului de imbatranire; scaderea riscului aparitiei cancerului de san, a bolilor de inima, micsorarea tensiunii arteriale si cresterea calitatii somnului.
Programul recomandat de cercetatorul japonez:
- Micul dejun trebuie luat la 30-60 de minute dupa trezire;
- Lucrul trebuie inceput la 2-3 ore dupa trezire;
- Masa de diminieata sa fie mai consistena fata de cea de pranz;
- Reduceti fereastra alimentara la 6-8 ore, fara a modifica numarul de calorii.